Hogeschool van Amsterdam

HBO-ICT: Cyber Security

Bachelor, voltijd

Bijna dagelijks bereikt ons nieuws dat overheid of bedrijven te maken hebben met cyberaanvallen van hackers en met datalekken of ransomware. Erkende digidisrupties zoals blockchain, robotisering en internet of things vragen om specialisten die kunnen zorgen voor een stabiele en veilige ICT-dienstverlening.

Cyber Security banner klein

De leerroute System and Network Engineering (SNE) is daarom gewijzigd in Cyber Security (CS). De vakken op het gebied van CS zijn inhoudelijk aangescherpt en de focus verschuift naar CS. Je leert technische infrastructuren analyseren, ontwerpen, realiseren en beheren op basis van een systeem- en netwerkarchitectuur. Hiervoor moet je nauwkeurig kunnen werken en ge├»nteresseerd zijn in besturings- en computersystemen, nieuwe technologie├źn en internet. Je adviseert bedrijven welke ICT-oplossing het beste is voor hun organisatie en zorgt voor stabiele, veilige verbindingen, netwerken en systemen. 

Tijdens de opleiding HBO-ICT krijg je een gedegen basis voor het uitoefenen van een functie binnen de ICT. Dat betekent dat jij je verdiept in de leerroute die je gekozen hebt, maar dat je je daarnaast ook ontwikkelt binnen het brede ICT-domein.

Lees meer

Deze leerroute biedt studenten 21 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een studiejaar bevat 42 lesweken. Een contactuur is een onderwijsuur van 50 minuten.

Lees meer

Landelijk is er momenteel behoefte aan goed opgeleide ICT'ers. Afgestudeerden van de leerroute Cyber Security zijn in vrijwel alle branches van het bedrijfsleven werkzaam, bij grote of kleine organisaties, in de zorg of bij de (semi-)overheid.

Lees meer

Je wordt tot deze studie toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Wiskunde is geen vereiste maar wel belangrijk voor het succesvol volgen van de studie.

Lees meer

Schrijf je in op uiterlijk 1 mei 2019 voor studiejaar 2019-2020. Gebruik hiervoor het stappenplan. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie