Hogeschool van Amsterdam

Fysiotherapie

Start studiejaar

Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt voor de start van je studiejaar.

Met je HvA-ID en je wachtwoord heb je toegang tot de ICT-voorzieningen van de HvA. Je HvA-ID staat vermeld in de welkomstbrief die je per mail krijgt toegestuurd nadat je je hebt ingeschreven. Je kunt je HvA-ID activeren via id.student.hva.nl. Klik op de link 'Account activeren' en volg de gevraagde stappen. Heb je dit gedaan? Log dan in op jouw HvA-mailbox. Het is belangrijk dat je deze mailbox regelmatig checkt, omdat je anders belangrijke informatie mist. Inloggen doe je via email.hva.nl met je HvA-ID@hva.nl (let op de toevoeging @hva.nl) en wachtwoord.

Heb jij de betaling van je collegegeld al geregeld en alle verdere stappen gezet om je inschrijving af te ronden? Pas als je alle stappen voltooid hebt kun je in september starten met je opleiding. Zodra je een Bewijs van Inschrijving hebt ontvangen via een e-mail op je HvA- e-mailadres weet je dat je inschrijving is afgerond.

Iedere student krijgt een collegekaart. Hiermee kun je o.a. printen, boeken lenen, betalen bij automaten, legitimeren bij toetsen etc. Om je collegekaart aan te vragen upload je eenvoudig je pasfoto via www.mijnhvapas.nl. Hiervoor heb je een HvA-ID en wachtwoord nodig, die je per e-mail hebt ontvangen. Je ontvangt je collegekaart eind augustus.

Als je je collegekaart op je huisadres hebt ontvangen moet je deze eenmalig activeren bij een van de Servicebalies in de gebouwen van de HvA. Neem voor het activeren je collegekaart en een geldig legitimatiebewijs mee. Als je collegekaart is geactiveerd kun je er o.a. mee printen, boeken lenen, betalen bij automaten, legitimeren bij toetsen etc.

N.B. Ben je een internationale student? Dan krijg je de collegekaart niet op je huisadres, maar dan ligt deze klaar bij de Servicebalie. 

Introductie Faculteit Gezondheid

Op maandag 28 augustus begint jouw studentenleven! Studievereniging Venae organiseert in samenwerking met Faculteit Gezondheid de introductieweek die je niet wilt missen! Deze introductieweek is voor alle nieuwe studenten van de faculteit, dus je zult kennismaken met studenten Ergotherapie, Fysiotherapie, Hbo-verpleegkunde en Oefentherapie Mensendieck.

  • Programma en aanmelden.
  • De introductieweek van zal op donderdag worden afgesloten op de Faculteit met een grote barbecue, waar ook jouw nieuwe docenten aanwezig zullen zijn.

Na je opleidingsintroductie ben je van harte welkom op Kersvers HvA: de centrale introductie van de HvA.

  • Op donderdag 31 augustus maak je kennis met de stad en de HvA. In de ochtend beleef je Amsterdam met allerlei activiteiten verspreid door de stad. Van 13 uur tot 20 uur is het Kersvers festival op de Amstelcampus van de HvA met informatieve, muzikale en culinaire activiteiten. Neem daar een voorproefje op je studententijd!
  • Op vrijdag 1 september gaat Kersvers HvA verder met in de middag allerlei sportieve, culturele en creatieve activiteiten. De week wordt afgesloten vanaf 22.00 uur met een groot HvA- feest. 

Kijk voor meer informatie  op kersvers.org en volg meteen de facebookpagina voor alle updates over het programma!

De eerste colleges starten in de week van 4 september. Je groepsindeling ontvang je op uiterlijk 25 augustus in je HvA-mailbox. Vanaf het moment dat je je groepsindeling hebt, kun je je rooster opvragen via https://rooster.hva.nl. Je kunt je rooster koppelen aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon. In het HvA jaarrooster kun je zien hoe het studiejaar is ingedeeld en wanneer je vakantie hebt.

Topsporter?

Wij begeleiden topsporters binnen de opleiding om sport en studie zo goed mogelijk te kunnen combineren. Denk hierbij bijvoorbeeld, op korte termijn, aan de indeling van je klas. Wij kunnen kijken naar een klas/ rooster die goed aansluit bij je trainingsschema. Om in aanmerking te komen voor deze extra begeleiding heb je een zogenaamde 'topsportstatus' van de Topsport Academie Amsterdam (TAA) nodig. Zie: www.HvA.NL/TOPSPORT. Heb jij een talent of topsportstatus van het NOC*NSF of zit jij tegen een status aan meld je dan zo snel mogelijk aan bij Dennis van Vlaanderen (d.van.vlaanderen@hva.nl).

De opleiding fysiotherapie maakt gebruik van de BSL Academy Fysiotherapie HvA 2017-2018. De BSL Academy is een online leeromgeving en biedt je toegang tot 31 actuele BSL studieboeken, incl. video’s en toetsen. Zie bijgaand titeloverzicht.

Met de BSL Academy Fysiotherapie HvA 2017-2018 kun je:

  • studeren waar en wanneer je maar wilt
  • je goed voorbereiden op tentamens door middel van toetsen
  • effectief zoeken in alle digitale boeken en andere leermiddelen

Je kunt de BSL Academy Fysiotherapie HvA 2017-2018 kopen voor € 317,- per jaar. Hiermee bespaar je honderden euro’s in vergelijking met het aanschaffen van de papieren boeken.

Wat moet je doen?

Om toegang te krijgen tot de BSL Academy Fysiotherapie HvA 2017-2018 moet je deze aanschaffen in de BSL shop. Na aankoop krijg je direct je inloggegevens en kun je aan de slag.

Koop hier de BSL Academy Fysiotherapie HvA 2017-2018  

Boekenlijst

Naast de BSL Academy zijn er nog enkele essentiële boeken die apart moeten worden aangeschaft. Deze boeken kun je bestellen via Studystore. Het boek Prometheus, Algemene anatomie en het bewegingsapparaat kan echter met korting besteld worden bij BSL.

Bij het samenstellen van de boekenlijst heeft de opleiding Fysiotherapie geprobeerd om kosten en het gebruik van papier zo laag mogelijk te houden. Om die reden is het overgrote deel van de studieboeken digitaal beschikbaar via de BSL Academy Fysiotherapie. Dit scheelt een factor 6 ten opzichte van papieren boeken. Gaat je voorkeur uit naar papieren versies? Zie hier de boekenlijst voor de Propedeuse 2017-2018.

Korting op Prometheus - Algemene anatomie en bewegingsapparaat

Speciaal voor studenten fysiotherapie van de HvA bieden wij je 15% korting op de aanschafprijs van Prometheus - Algemene anatomie en bewegingsapparaat (ISBN 9789036815383). Bestel de Prometheus gelijktijdig met de BSL Academy Fysiotherapie HvA 2017-2018, via bovenstaande bestellink. In het veld ‘kortingscode invoeren’ vul je deze code in: C0014382

Software en laptop

De opleiding Fysiotherapie werkt met een digitale leeromgeving. Een laptop of tablet is zeer sterk aanbevolen. Via Surfspot kun je gratis gebruikmaken van Office-programma’s en krijg je korting op veel andere software.

MijnHvA is de start van elke studiedag. Hier log je in met je HvA-ID, en vind je je rooster, alles wat je moet weten over je vakken, je cijfers en mededelingen van je docent. Is een docent een keer afwezig? Het staat op MijnHvA.  Ook vind je hier de A-Z-lijst van je opleiding waar je praktische informatie vindt over o.a. ICT, voorzieningen, reglementen en begeleiding. 
Bekijk ook de instructiefilmpjes.

Als student van de HvA kan je via het netwerk ‘hva’ of ‘eduroam’ snel en veilig internetten en heb je toegang tot alle informatiesystemen. Om verbinding te maken met dit netwerk voer je één keer een aantal stappen uit. Daarna heb je op alle HvA-locaties altijd automatisch verbinding. 

In de Studiegids van Fysiotherapie vind je alle belangrijke info over het onderwijsprogramma: de opbouw van de opleiding, je vakken en keuzemogelijkheden.

Studenten met een functiebeperking hebben in veel gevallen recht op speciale voorzieningen. Dat kan bijvoorbeeld gaan om een speciale stoel, meer tijd voor het maken van toetsen of toetsen met grote letters. Voor voorzieningen kun je terecht bij de studentendecanen.

Meer informatie over studeren met functiebeperking

De opleiding Fysiotherapie is gehuisvest in het Nicolaas Tulphuis aan de tafelbergweg 51 te Amsterdam.

Hou het HvA YouTube kanaal in de gaten voor nieuwe video's over studeren in Amsterdam en aan de HvA.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 7 september 2017