Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en selectie

Fysiotherapie

Fysiotherapie heeft een numerus fixus: een beperkt aantal opleidingsplaatsen, omdat er meer aankomende studenten zijn dan plaatsen (in totaal 330 plaatsen, 250 voor de vierjarige Nederlandstalige bacheloropleiding én 80 voor het driejarige Internationale programma). Daarom vindt er een selectie plaats.

Voor studiejaar 2018-2019 is het niet meer mogelijk om je in te schrijven. De inschrijfdeadline was 15 januari.

Fysiotherapie heeft een beperkt aantal opleidingsplaatsen (numerus fixus), omdat er meer aankomende studenten zijn dan plaatsen. Daarom vindt er een selectie plaats. Meer informatie over de inhoud van de selectieprocedure is hieronder te vinden. 

De selectiedagen voor studiejaar 2018-2019 zijn:

  • 10 februari 2018
  • 17 maart 2018

Houd alvast rekening in je agenda met deze data. Na je verzoek tot inschrijving in Studielink ontvang je van de opleiding een uitnodiging voor de selectie. Daarin staat ook hoe je je aanmeldt voor een van deze data. 

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig. Bekijk ook welke e-mails je nog meer ontvangt van de HvA na je inschrijfverzoek. 

De selectie bestaat uit:

1. Een online vragenlijst, die ingaat op jouw beeldvorming van en motivatie voor het beroep fysiotherapeut en de opleiding Fysiotherapie.

2. Een huiswerkopdracht met te bestuderen literatuur over Anatomie en Fysiologie, ter voorbereiding op de kennistoets. Deze ontvang je 2 weken voorafgaand aan de selectiedag.

3. Een college tijdens de selectiedag dat aansluit op de literatuur 
die je voorafgaand hebt bestudeerd. Na het college word 
je kennis getoetst met een meerkeuze kennistoets. 

4. Een interview, afgenomen door een docent en student. Dit gesprek is gericht op je motivatie voor en beeldvorming over het beroep en de opleiding.

Daarnaast maak je kennis met je aanstaande medestudenten en docenten.

Voor elk selectieonderdeel [kennistoets en interview] krijg je een cijfer. Het gemiddelde cijfer van deze twee onderdelen bepaalt je plaats op de ranglijst. Als twee deelnemers dezelfde score hebben bepaalt de motivatie die is beschreven in de online vragenlijst, welke deelnemer hoger op de ranglijst wordt geplaatst.

Hoe groot je kans op plaatsing is, hangt uiteindelijk af van het beschikbaar aantal plaatsen en het aantal studenten dat heeft deelgenomen aan de selectie.   

Heb je deelgenomen aan de selectie?

Op 15 april 2018 ontvang je twee berichten. Van Studielink ontvang je je rangnummer en van de HvA de resultaten die jij bij de selectie hebt behaald. 

Het rangnummer is gebaseerd op jouw resultaten van de selectie. Als jouw rangnummer binnen het maximaal aantal plaatsen van 330 valt (250 voor de vierjarige Nederlandstalige bacheloropleiding én 80 voor het driejarige Internationale programma), dan krijg je op 15 april via Studielink ook meteen een plaats aangeboden. Je moet die plaats binnen twee weken accepteren via Studielink.

Heb je een rangnummer hoger dan het maximaal aantal plaatsen? Dan maak je alleen kans op een plaats als er na 30 april nog plaatsen vrijkomen, omdat andere kandidaten hun plaats niet geaccepteerd hebben. De HvA biedt via Studielink plaatsen aan tot uiterlijk 15 augustus 2018.

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig. Bekijk ook welke e-mails je nog meer ontvangt van de HvA na je inschrijfverzoek. 

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 10 januari 2018

Vlog selectie