Hogeschool van Amsterdam

Fysiotherapie

Officiele naam: Opleiding tot Fysiotherapeut

Als fysiotherapeut ben je een belangrijke schakel in het herstelproces van het bewegingsapparaat van mensen. Je onderzoekt, analyseert, voorkomt en behandelt lichamelijke problemen zodat mensen weer zo goed mogelijk hun dagelijkse leven kunnen leiden. Niet alleen de lichamelijke problematiek van de patiënt heeft je aandacht, ook begeleid je de patiënt in gedragsverandering. Je gaat uit van het vermogen van de patient om zichzelf beter te leren redden, ondanks zijn of haar beperkingen.

Fysiotherapie iets voor jou?

Ben je zowel een denker als een doener en hou je ervan flink te studeren? Dan is Fysiotherapie mogelijk een geschikte studie voor jou. Je leert hoe je mensen kunt onderzoeken, behandelen en begeleiden. Je krijgt kennis op het gebied van het menselijk lichaam, bewegend functioneren en van de verschillende ziektebeelden.

Waarom Fysiotherapie aan de HvA?

  • Uit de studenttevredenheidsenquête blijkt dat studenten positief oordelen over het niveau van de opleiding, de praktijkervaring en inhoudelijke deskundigheid van onze docenten. Hier zijn we uiteraard trots op. 

  • De opleiding kiest voor werkvormen die je op een actieve manier betrekken bij de lessen en de lesstof. Zogenaamd ‘activerend onderwijs’. Dat wil zeggen dat je samenwerkt met een vaste groep studenten en docenten. Aanvankelijk werk je samen met je medestudenten. Vanaf jaar twee ga je ook met studenten van de opleidingen Ergotherapie, Fysiotherapie, Verpleegkunde, Oefentherapie Mensendieck en Geneeskunde (AMC) aan de slag. Deze manier van interprofessioneel leren sluit aan bij de veranderingen in de zorg. Je wordt zo voorbereid op de zorg van de toekomst.

  • De opleiding staat dicht bij de werkpraktijk. De HvA heeft een samenwerkingsverband met het naastgelegen Academisch Medisch Centrum (AMC). Er is een polikliniek in het gebouw, waar patiënten uit het AMC worden behandeld. Je doet praktijkopdrachten in de snijzaal van het AMC. Aan de hand van echte patiëntbeschrijvingen leer je hoe je patiënten kunt behandelen. Om het nog realistischer te maken, kom je in aanraking met acteurs die patiënten spelen. Vanaf het eerste jaar maak je ook kennis met de echte beroepspraktijk via stages. Je kunt stage lopen in een particuliere praktijk, ziekenhuis, verpleeghuis of revalidatiecentrum.

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 1 juni 2017