Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en selectie

Forensisch Onderzoek

Voor studiejaar 2017-2018 is het niet meer mogelijk om je in te schrijven. De inschrijfdeadline was 15 januari.

Forensisch Onderzoek heeft een beperkt aantal opleidingsplaatsen (numerus fixus), omdat er meer aankomende studenten zijn dan plaatsen (80). Daarom vindt er een selectie plaats.

Forensisch Onderzoek heeft voor het studiejaar 2017-2018 een capaciteit van 80 plaatsen. Er waren 346 deelnemers aan de selectie en deze hebben op 15 april hun rangnummer gekregen, een nummer ergens tussen de 1 en de 346. De deelnemers met de nummers 1 t/m 80 hebben meteen ook een plaats aangeboden gekregen die zij binnen twee weken moeten accepteren.

Is jouw nummer 346 of vlak daaronder, dan is de kans dat je op een later moment alsnog een plaats krijgt aangeboden zéér klein. Zit jouw nummer echter vlak boven de 80, dan is je kans op een plaats best groot.

Forensisch Onderzoek schat op basis van eerdere ervaring namelijk in, dat niet alle deelnemers hun plaats binnen twee weken na 15 april zullen accepteren, omdat zij bijvoorbeeld toch een andere studiekeuze hebben gemaakt.

Een tweede moment dat er waarschijnlijk plaatsen vrijkomen zal zijn kort na de uitslag van de centrale eindexamens havo/vwo. Dat is het moment dat deelnemers die hun plaats al hadden geaccepteerd, deze weer moeten inleveren als ze zijn gezakt.

De HvA gaat door met het aanbieden van plaatsen tot 15 augustus.

Disclaimer: deze tekst is uitsluitend geplaatst ter informatie. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. 

Het gemiddelde cijfer van de twee meerkeuzetoetsen bepaalt je plaats op de ranglijst. Als twee deelnemers dezelfde score hebben bepaalt de motivatie die is beschreven in de online vragenlijst, welke deelnemer hoger op de ranglijst wordt geplaatst. Hoe groot je kans op plaatsing is, hangt uiteindelijk af van het beschikbaar aantal plaatsen en het aantal studenten dat heeft deelgenomen aan de selectie. 


 

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek 13 april 2017