Hogeschool van Amsterdam

Fiscaal Recht en Economie

Bachelor, voltijd

Lijkt het jou wat om voor bedrijven en particulieren belastingaangiften te verzorgen? Misschien ambieer je zelfs een functie als belastingadviseur of analist.

Kun je verder goed rekenen, ben je taalvaardig, onderzoekend en communicatief? Dan is de praktijkgerichte opleiding Fiscaal Recht en Economie voor jou een passende opleiding. Met de opleiding doe je stevige fiscale kennis op over bijvoorbeeld inkomstenbelasting en fiscaal strafrecht. De opleiding bereidt je voor op een carrière als deskundig hbo-fiscalist.

Lees meer over de inhoud van het programma van de eerste twee jaar.

Het studieprogramma bestaat vooral uit veel klassikale werkcolleges. Daarnaast zijn er hoorcolleges, projecten, praktijkopdracht en niet te vergeten, zelfstudie. Het eerst jaar krijg je vakken als Belastingrecht, Boekhouden en Externe Verslaggeving. Ook leer je over het beroep, Fiscalist. Je leert belastingaangiften en jaarrekeningen opstellen en controleren, en anderen te informeren en adviseren over fiscale wet- en regelgeving. In het derde jaar volg je een minor en loop je een bedrijfsstage. Je rondt de studie af met een afstudeeropdracht. Meer weten?

Lees meer

Bij deze opleiding heb je gemiddeld 16 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een studiejaar bevat 42 lesweken per jaar. Een contactuur is een onderwijsuur (van 50 minuten) waarbij een docent aanwezig is. Daarnaast zijn er zelfstudie-uren.

Lees meer

Als fiscaal specialist ben je in staat om belastingaangiften voor zowel bedrijven als particulieren te verzorgen. Je kunt gaan werken als aangiftespecialist bij belastingadviesbureaus, accountantskantoren, grote bedrijven, de Belastingdienst, douane, FIOD en andere overheden. Sommige afgestudeerden starten juist een eigen onderneming. Meer weten?

Lees meer

Je wordt tot deze studie toegelaten met een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Daarnaast gelden er aanvullende eisen.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk 1 mei in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie

Het beroep van fiscalist: bekijk het filmpje