Hogeschool van Amsterdam

Waarom FRE?

Fiscaal Recht en Economie

Snel veranderende wetten en regels, scherper toezicht, automatisering en internationalisering van het belastingstelsel. Allemaal veranderingen die vragen om ‘tax-analisten’: aangiftemedewerkers en belastingadviseurs die kunnen adviseren en analyseren.

De praktijkgerichte opleiding Fiscaal Recht en Economie (FRE) aan de HvA leert je om voor bedrijven en particulieren belastingaangiften te verzorgen. Na de opleiding ben je direct inzetbaar als aangiftemedewerker en beginnend tax-analist in één van de vele middelgrote en grote belasting(advies)kantoren. In de praktijk kun je na een stevig leerproces doorgroeien naar belastingadviseur of analist.

Ons onderwijsprogramma kent veel contact- en onderwijsuren, met vooral werkcolleges in klassen. Als eerstejaarsstudent krijg je een ouderejaarsmentor die je met praktische zaken kan helpen. We begeleiden je bij je studie en ‘leren’ je studeren. Belangrijk vinden we het persoonlijk contact tussen jou en je medestudenten en onze docenten: samen werken, sporten, leren, borrelen, netwerken. Onze studievereniging Triple Tax speelt hierin een belangrijke rol.

1. Bedrijfsadministratie en bedrijfseconomie

We besteden in ons onderwijs ruime aandacht aan bedrijfsadministratie en bedrijfseconomie, de administratieve organisatie en bestuurlijke informatievoorziening.

2. Internationale skills

Bij het werk als fiscalist in de regio Groot-Amsterdam heb je een internationale klantenkring. Ons onderwijs is afgestemd op de internationalisering van de praktijk en een goede beheersing van het Engels is belangrijk.  

3. Amsterdam 

Je studeert in Amsterdam, met in de directe omgeving vele (internationale) belastingadvieskantoren. Tijdens je studie werk je er mee aan projecten, kun je er stage lopen én na de studie vinden de meeste studenten hier hun eerste baan.

4. Professionele beroepshouding 

We brengen studenten een professionele beroepshouding bij, en alle skills die je als fiscalist in de praktijk nodig hebt. Zoals maatschappelijk verantwoord en ethisch handelen en zelfreflectie. En natuurlijk helder communiceren en adviseren.

5. Verkorte vervolgstudie

We werken samen met de Universiteit van Amsterdam aan  verkorte programma’s voor HvA-studenten. Hierdoor is de aansluiting om Fiscaal Recht of Fiscale Economie  te studeren goed. 

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 15 december 2015