Hogeschool van Amsterdam

Studieprogramma

Fiscaal Recht en Economie

De opleiding Fiscaal Recht en Economie is een vierjarige voltijd bacheloropleiding. Tijdens de opleiding ontwikkel je vaardigheden en doe je kennis op die je als toekomstig fiscalist nodig hebt.

De opleiding bestaat uit een propedeuse van één jaar en een hoofdfase van drie jaar. Verwacht stevige fiscale kennis over bijvoorbeeld inkomstenbelasting en fiscaal strafrecht. Je volgt vakken zoals Schenk- en Erfbelasting, Internationaal en Europees Belastingrecht, Loonbelasting en Vennootschapsbelasting. Deze vakkennis toets je weer aan praktijkgerichte opdrachten, waar je individueel en met klasgenoten aan werkt.

Bij Fiscaal Recht en Economie is het Engels belangrijk. In Amsterdam zijn veel grote internationale kantoren gevestigd en is internationalisering een belangrijk thema. Engelse literatuur, Engels presenteren en schrijven, zijn daarom onderdeel van de opleiding.

In de laatste twee jaren van de studie geef je een eigen invulling aan de opleiding via een minor of een stage in bijvoorbeeld het buitenland. Het sluitstuk van de opleiding is een afstudeeropdracht in de beroepspraktijk.

Benieuwd naar de volledige inhoud van het programma?

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 12 juli 2016