Hogeschool van Amsterdam

Studieprogramma - Jaar 3 en 4

VERDIEPING EN PRAKTIJK

JAAR 3

Het derde jaar volg je vakken als Financieel en Actuarieel Rekenen, Vermogensvorming en Financiële Analyse. Daarnaast werk je weer aan praktijkgerichte projecten. Het project Woningfinanciering bijvoorbeeld. Dit project behandelt fiscale en juridische aspecten van een eigen woning, financieringsvormen, renteconstructies, schadeverzekeringen en de zorgplicht. Ook is er aandacht voor de competenties en vaardigheden die je straks als adviseur nodig hebt.

Aan het einde van het derde jaar ga je op bedrijfsstage bij een bank, verzekeringsmaatschappij of financiële organisatie.

Naast de stage kies je een minor: een keuzeprogramma om je kennis te verdiepen of te verbreden. Voorbeelden van minoren zijn Beleggen, International Bankmanagement en de Academic Minor om verder te studeren. Uitwisseling met een buitenlandse universiteit is ook een mogelijkheid tijdens de studie.

JAAR 4

In het vierde jaar rond je jouw afstudeeropdracht af. Je werkt dan voor een bedrijf aan een onderzoeksopdracht over Financial Services Management. Je kunt bijvoorbeeld een bank adviseren over de toekomst van Private Banking, of onderzoeken hoe een levensverzekering haar verkoopproces kan verbeteren. Met de afstudeeropdracht laat je zien wat je met de verkregen kennis, vaardigheden en inzichten kan en wat je waard bent.

Je kunt in het laatste jaar ook deelnemen aan workshops over wetgeving, marketing, risk, monetair beleid en communicatie. Deze workshops besteden aandacht aan invalshoeken van de financiële dienstverlening.

Nieuwsgierig naar je vakken? Bekijk de studiegids.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 12 juli 2016