Hogeschool van Amsterdam

Financial Services Management

Start studiejaar

Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt voor de start van je studiejaar.

Op deze pagina:

Met je HvA-ID en wachtwoord heb je toegang tot de ICT-voorzieningen van de HvA. Je HvA-ID staat vermeld in de welkomstbrief die je per mail krijgt toegestuurd nadat je je hebt ingeschreven. Je HvA-ID kan je activeren via id.student.hva.nl. Klik op de link 'Account activeren' en volg de stappen. Heb je dit gedaan? Log dan in op jouw HvA-e-mailadres. Het is belangrijk dat je je HvA-inbox regelmatig checkt, omdat je geen belangrijke informatie wilt missen. Inloggen doe je via email.hva.nl met je HvA-ID@hva.nl (let op de toevoeging @hva.nl) en wachtwoord. Check ook je spamfolder.

Heb jij de betaling van je collegegeld al geregeld en alle stappen gezet om je inschrijving af te ronden? Pas als je alle stappen voltooid hebt, kun je in september starten met je opleiding. Zodra je een Bewijs van Inschrijving hebt ontvangen via een e-mail op je HvA-e-mailadres, weet je dat je inschrijving is afgerond.

Iedere student krijgt een collegekaart. Hiermee kun je o.a. printen, boeken lenen, betalen bij automaten, legitimeren bij toetsen etc. Om je collegekaart aan te vragen, upload je eenvoudig je pasfoto via www.mijnhvapas.nl. Hiervoor heb je een HvA-ID en wachtwoord nodig, die je per e-mail hebt ontvangen. Je ontvangt je collegekaart eind augustus.

Als je je collegekaart op je huisadres hebt ontvangen, moet je deze eenmalig activeren bij een van de Servicebalies in de gebouwen van de HvA. Neem voor het activeren je collegekaart en een geldig legitimatiebewijs mee. Als je collegekaart is geactiveerd, kun je er o.a. mee printen, boeken lenen, betalen bij automaten, legitimeren bij toetsen etc.

N.B. Ben je een internationale student? Dan krijg je de collegekaart niet op je huisadres, maar ligt deze klaar bij de Servicebalie op de eerste verdieping van de Fraijlemaborg 133.

Je bent van harte welkom op de centrale introductie van de HvA en de introductie van FSM.

HvA-brede introductiedagen KersVers: 31 augustus en 1 september

Naast de opleidingsintroductie zijn er twee introductiedagen voor alle HvA-studenten: KersVers. Deze vinden plaats op 31 augustus en 1 september. Het is de ideale gelegenheid om je nieuwe studentenstad en studenten van andere studies te leren kennen. Voor een aantal activiteiten van Kersvers moet je je van tevoren aanmelden, dus kijk alvast op de website: www.kersvers.org en meld je aan!   

Donderdag 31 augustus: Introductiedag HvA en de stad Amsterdam

Ga lekker varen over de grachten, aapjes kijken in de dierentuin, roeien op de Amstel, chillen in het Vondelpark met verenigingen, of neem een kijkje achter de schermen bij musea en interessante bedrijven! Maak kennis met de stad Amsterdam. Voor dit ochtend-programma (van 9.00 tot 12.30 uur) kun je je nog tot en met 19 augustus aanmelden via www.kersvers.org.

Van 13.00 tot 20.00 uur vindt het (gratis) Kersvers Festival plaats op het Wibauthof, met studie-, studentenverenigingen, studentenorganisaties, de HvA en een breed muziekprogramma. Het festival is zo veelzijdig dat er voor ieder wat wils is.

Vrijdag 1 september: Introductie FSM en HvA-brede introductiedag: sportdag en slotfeest

Op vrijdag 1 september heb je de FSM introductie. Het is verplicht daar bij aanwezig te zijn, omdat je dan kennis maakt met je medestudenten en coaches. Tevens krijg je uitleg over de verschillende onderdelen van het FSM-programma.

Je wordt vrijdag 1 september om 10.30 uur op de HvA-locatie Fraijlemaborg (Fraijlemaborg 133, Amsterdam Zuidoost) verwacht in collegezaal 0.012 (begane grond).

Programma FSM introductie vrijdag 1 september

10:30 uur                       Inloop collegezaal 0.012 FMB

10:45 - 11:15                Welkomstwoord                                        Opleidingsmanager                                      FSM, dhr. Toussaint

11:15 - 11:30                 Studentendecaan, mevr. Bernadette Everard

11:30 – 11:45                Dhr. Joop Veld, docent Nederlands

11:45 – 12:30                Kennismaking met de coaches: mevr. Sharida Mohamedjoesoef, dhr. Mark Koster & dhr. Klaas de Leth

12:30 – 13:15                Uitleg FSM-programma

13:15 – 14:00                Pauze

14:00 uur                       Vertrek naar het Sciencepark (sportprogramma) met de Promotie- en ActiviteitenCommissie FSM (PAC FSM).

Van 15.00 tot 19.00 uur is er een sportprogramma op het Science Park. Maak kennis met verschillende sporten die aangeboden worden door de studentensportverenigingen. Aansluitend kun je bbq-en, waarvoor je vanaf 16 juli kaarten kunt kopen.

De week wordt afgesloten met een spetterend slotfeest georganiseerd door KersVers in de Westerunie. Daar gaan we met z'n allen naar toe. Vanaf maandag 17 juli gaat de kaartverkoop van start. Blijf op de hoogte en volg KersVers op Facebook.

HvA DJ Contest online

 (Huidige) HvA-studenten kunnen een uur draaien in de WesterUnie winnen tijdens het KersVers eindfeest op vrijdag 1 september. Je moet hiervoor uiterlijk vrijdag 28 juli je DJ set opsturen naar info@kersvers.org.

Je groepsindeling wordt op maandag 21 augustus bekend gemaakt. Je ontvangt hierover een bericht zowel op je HvA-e-mailadres als op het in Studielink opgegeven e-mailadres. Vanaf het moment dat je je groepsindeling hebt, kun je je rooster opvragen via https://rooster.hva.nl. Je kunt je rooster koppelen aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon. In het HvA jaarrooster kun je zien hoe het studiejaar is ingedeeld en wanneer je vakantie hebt.

De definitieve boekenlijst van je opleiding is bekend. Boeken kun je bestellen via http://www.studystore.nl. Dan selecteer je: HvA, faculteit Business en Economie, de naam van de opleiding en het juiste jaar.  Dan krijg je een overzicht van de boeken die je moet aanschaffen.  

Via Surfspot  kun je gratis gebruik maken van Office-programma’s en krijg je korting op veel andere software. 

 

MijnHvA vormt de start van elke studiedag. Hierop log je in met je HvA-ID. Op MijnHva vind je je (dag)rooster, alles wat je moet weten over je vakken, je cijfers en mededelingen van je docent. Is een docent een keer afwezig? Het staat op MijnHvA. Ook vind je hier de A-Z-lijst van je opleiding waar je praktische informatie vindt over o.a. ICT-voorzieningen, reglementen en studiebegeleiding. Bekijk ook de instructiefilmpjes.

Als student van de HvA kan je via het netwerk ‘hva’ of ‘eduroam’ snel en veilig internetten en heb je toegang tot alle informatiesystemen. Om verbinding te maken met dit netwerk voer je één keer een aantal stappen uit. Daarna heb je op alle HvA-locaties altijd automatisch verbinding. 

In de Studiegids vind je alle belangrijke info over het onderwijsprogramma: de opbouw van de opleiding, je vakken en verplichte literatuur. Vanaf 1 juni staat de geupdate informatie voor het studiejaar 2017/2018 hierop. De link naar de Studiegids vind je hier.

Studenten met een functiebeperking hebben in veel gevallen recht op speciale voorzieningen. Dat kan bijvoorbeeld gaan om een speciale stoel, meer tijd voor het maken van toetsen of toetsen met grote letters. Voor voorzieningen kun je terecht bij de studentendecanen.

Meer informatie over studeren met functiebeperking

De studievereniging van de opleiding FSM is de Promotie- en ActiviteitenCommissie (PAC FSM). De PAC organiseert verschillende studiegerelateerde activiteiten, studiereizen, borrels en nog veel meer. 

Studenten kunnen gebruikmaken van de collectieve zorgverzekering bij Zilveren Kruis Achmea. Dit is de Vereniging Hogescholen overeengekomen met Zilveren Kruis Achmea. Op de website van Zilveren Kruis Achmea kun je meer lezen over deze zorgverzekering. Om je voor deze verzekering aan te melden moet je het collectiviteitsnummer opgeven: 207000892.

Locatie Opleiding Financial Services Management

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 11 juli 2017