Hogeschool van Amsterdam

Financial Services Management

Bachelor, voltijd

Je wilt graag meer leren over financiële producten en diensten van banken, verzekeraars, pensioenfondsen en beursinstellingen. Je ziet het zitten om financiële adviezen te geven aan particuliere en zakelijke klanten.

Ben jij communicatief, dienstverlenend en ondernemend? De opleiding Financial Services en Management is dan een passende opleiding voor jou. De opleiding is in nauwe samenwerking met de financiële markt opgezet en sluit aan op de beroepspraktijk. We leiden je op tot deskundig financieel specialist.

Meer weten over de inhoud van deze studie? Bekijk het studieprogramma.

Financial Services Management is een vierjarige beroepsgerichte opleiding, waarin financiële kennis en ethisch handelen centraal staan. Verwacht veel werkcolleges, hoorcolleges, zelfstudie en praktijkgerichte opdrachten. Aan het begin van de opleiding leer je meer over financiële organisaties en de financiële markt. Je verdiept je bijvoorbeeld in het adviseren van klanten, het ontwikkelen en verkopen van financiële producten en het analyseren van een jaarrekening. In de laatste jaren geef je een eigen invulling aan de opleiding. Meer weten?

Bij deze opleiding heb je in het eerste studiejaar 20 contacturen per week. Een studiejaar bevat 42 lesweken per jaar. Een contactuur is een onderwijsuur (van 50 minuten) waarbij een docent aanwezig is. Daarnaast zijn er zelfstudie-uren.

De Hogeschool van Amsterdam is de leverancier van afgestudeerden voor bank- en verzekeringsbedrijven in metropoolregio Amsterdam. Je kunt straks bij een van deze bedrijven aan de slag om klanten te adviseren over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeringen, of je speelt juist een rol achter de schermen. Je kunt natuurlijk ook zelf een advieskantoor voor financiële producten of financial planning opzetten. Benieuwd naar de overige beroepen?

Lees meer

Je wordt tot deze studie toegelaten met een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Daarnaast gelden er aanvullende eisen.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk 1 mei in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie