Hogeschool van Amsterdam

Finance, Tax and Advice

Bachelor, voltijd

De opleiding Finance, Tax and Advice is een nieuwe opleiding die is ontstaan door het samengaan van de opleidingen Financial Services Management en Fiscaal Recht en Economie. Je kunt je vanaf oktober 2017 hiervoor inschrijven.

Een bedrijf dat wil uitbreiden en de investeringen wil financieren. Een particulier die zijn financiële toekomst wil veiligstellen. Of een internationaal bedrijf dat de belastingtechnische kansen en risico's in kaart wil brengen. Het zouden zo maar je klanten kunnen zijn waar je na je studie Finance,Tax and Advice (FTA) voor gaat werken, want deze studie leidt je op tot een breed inzetbare financieel adviseur.

Ben jij de nieuwe financiële adviseur van de toekomst?

Organisaties, bedrijven en burgers vertrouwen bij belastingtechnische of financiële vraagstukken steeds meer op hun financieel adviseurs. Omdat ze in meerdere landen actief zijn, de (internationale) wet- en regelgeving snel verandert en het aanbod aan financiële producten en diensten niet alleen blijft groeien, maar ook complexer wordt.

Al deze particuliere en zakelijke klanten hebben behoefte aan een integere, deskundige adviseur die hun belastingtechnische of financiële vraagstukken weet op te lossen. Een analyticus die vanuit een helikopterview hun situatie kan doorgronden en risico’s weet in te schatten. Een creatieve partner die zijn actuele kennis en digitale technologie weet in te zetten om te komen tot een duurzame maatwerkoplossing. 

Kortom, er is behoefte aan een nieuw soort financieel adviseur. Met de studie Finance, Tax and Advice kun jij die adviseur worden. Bij een fiscaal adviesbureau, (multinational) bank, verzekeraar, pensioenfonds, accountantsbureau, belastingdienst of misschien wel jouw eigen onderneming.

De opleiding FTA is een vierjarige voltijd bacheloropleiding. De opleiding bestaat uit een propedeuse van één jaar en een hoofdfase van drie jaar. De adviserende rol en alle kennis en vaardigheden die je daarvoor nodig hebt, staan centraal. Hierbij spelen internationaal zakendoen, het creëren van vertrouwen bij, kritisch denken en ondernemen een belangrijke rol. Het onderwijsprogramma bestaat uit werkcolleges , hoor- en online colleges, onderzoek, projecten en (online) zelfstudie. Je zult merken dat theorie en praktijk door elkaar lopen. Dat betekent dat je niet (altijd) eerst de theorie krijgt en die vervolgens moet toepassen in praktijkopdrachten. Door te werken aan concrete vraagstukken uit de praktijk, vergaar je de nodige kennis en ontdek je de dieperliggende theorie. Samen met onder andere ING, Rabobank, ABN AMRO, Belastingdienst, Price Waterhouse Cooper (PWC), Ernst & Young, Deloitte en Delta Lloyd organiseren we hiervoor praktijkgerichte onderwijsprojecten.

Lees meer

Bij deze opleiding heb je in het eerste studiejaar 12-15 contacturen per week. Een studiejaar bevat 42 lesweken per jaar. Een contactuur is een onderwijsuur (van 50 minuten). Daarnaast zijn er zelfstudie-uren.

Lees meer

Wie afstudeert als FTA-professional is vóór alles een adviseur. Bijvoorbeeld bij een fiscaal adviesbureau, (multinationale) bank, verzekeraar, pensioenfonds, accountantsbureau, belastingdienst of misschien wel bij jouw eigen onderneming.

Lees meer

Je wordt tot deze studie toegelaten met een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Daarnaast gelden er aanvullende eisen.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk 1 mei in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie