Hogeschool van Amsterdam

Finance & Control

Bachelor, voltijd

Ben je benieuwd naar de financiële situatie van bedrijven? Kijk je ernaar uit om je kennis over economie, wiskunde en recht aan te scherpen?

Bij de opleiding Finance & Control (voorheen Bedrijfseconomie) leer je onder andere hoe je bedrijfseconomische informatie kunt vastleggen, analyseren en beoordelen. Je ontwikkelt vaardigheden en doet kennis op om carrière te maken als Finance & Control afgestudeerde.

Ben je ondernemend, onderzoekend en communicatief? De opleiding Finance & Control (voorheen Bedrijfseconomie) is dan zeker iets voor jou! Lees meer over het programma.

Houd rekening met werkcolleges, hoorcolleges en zelfstudie. Ook werk je met medestudenten aan praktijkgerichte bedrijfseconomische opdrachten. Aan het begin van de opleiding maak je kennis met de financiële situatie van een bedrijf en belangrijke ondernemingsprocessen. Verder leer je meer over financiële bedrijfsadministratie, het opstellen van een jaarrekening, fiscale aangiftes en investeringsplannen. Via een minor of een stage in binnen- of buitenland geef je een persoonlijke invulling aan de opleiding. Je rondt je studie af met een afstudeeropdracht.

Lees meer

Contacturen: Deze opleiding biedt studenten ongeveer 18 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een studiejaar bevat 42 lesweken. Een contactuur is een onderwijsuur (van 50 minuten) waarbij een docent aanwezig is. Onder contacttijd vallen onder meer hoor- en werkcolleges, projectbegeleiding en studiebegeleiding. Zelfstudie-uren: Naast de contacturen besteed je ca. 20-25 uren alleen of met mede-studenten aan projecten en onderzoek, maak je opdrachten en bereid je je voor op lessen en tentamens door middel van zelfstudie.

Lees meer

Als afgestudeerde kun je werken in de zakelijke dienstverlening, het bedrijfsleven en bij de overheid. Denk aan functies op het gebied van financieel-economisch beheer, financiële administratie, automatisering, planning en budgettering, investeringsselectie, kredietverlening en beleggen. Als bedrijfseconoom kun je in binnen- en buitenland aan de slag.

Lees meer

Je wordt tot deze studie toegelaten met een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Daarnaast gelden er aanvullende eisen voor deze opleiding.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk 1 mei in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie