Hogeschool van Amsterdam

Bedrijfseconomie Deeltijd

Start studiejaar

Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt voor de start van je studiejaar.

Op deze pagina:

Met je HvA-ID en je wachtwoord heb je toegang tot de ICT-voorzieningen van de HvA. Je HvA-ID staat vermeld in de welkomstbrief die je per mail krijgt toegestuurd nadat je je hebt ingeschreven. Je kunt je HvA-ID activeren via id.student.hva.nl. Klik op de link 'Account activeren' en volg de gevraagde stappen. Heb je dit gedaan? Log dan in op jouw HvA-mailbox. Het is belangrijk dat je deze mailbox regelmatig checkt, omdat je anders belangrijke informatie mist. Inloggen doe je via email.hva.nl met je HvA-ID@hva.nl (let op de toevoeging @hva.nl) en wachtwoord.

Heb jij de betaling van je collegegeld al geregeld en alle verdere stappen gezet om je inschrijving af te ronden? Pas als je alle stappen voltooid hebt kun je in september starten met je opleiding. Zodra je een Bewijs van Inschrijving hebt ontvangen via een e-mail op je HvA- e-mailadres weet je dat je inschrijving is afgerond.

Iedere student krijgt een collegekaart. Hiermee kun je o.a. printen, boeken lenen, betalen bij automaten, legitimeren bij toetsen etc. Om je collegekaart aan te vragen upload je eenvoudig je pasfoto via www.mijnhvapas.nl. Hiervoor heb je een HvA-ID en wachtwoord nodig, die je per e-mail hebt ontvangen. Je ontvangt je collegekaart eind augustus.

Als je je collegekaart op je huisadres hebt ontvangen moet je deze eenmalig activeren bij een van de Servicebalies in de gebouwen van de HvA. Neem voor het activeren je collegekaart en een geldig legitimatiebewijs mee. Als je collegekaart is geactiveerd kun je er o.a. mee printen, boeken lenen, betalen bij automaten, legitimeren bij toetsen etc.
N.B. Ben je een internationale student? Dan krijg je de collegekaart niet op je huisadres, maar dan ligt deze klaar bij de Servicebalie.

De colleges starten op dinsdag 5 september om 18:40 uur, of zaterdag 9 september om 10:00 uur, afhankelijk van welk dagdeel je kiest. Tijdens de Kick-Off op de eerste collegedag wordt bekendgemaakt in welke groep/klas je ingedeeld bent. De collegelokalen worden ook op de eerste collegedag bekendgemaakt, in de hal bij de ontvangstbalie van de DeeltijdAcademie. Ook zijn deze lokalen op te zoeken via https://rooster.hva.nl. Je kunt je rooster koppelen aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon. In het HvA jaarrooster kun je zien hoe het studiejaar is ingedeeld en wanneer je vakantie hebt.

Klik hier voor de Jaarplanning Deeltijd 2017-2018. 

De boekenlijst is opgenomen in de studiehandleiding, deze is vanaf medio augustus beschikbaar op deze opleidingspagina. Boeken kun je bestellen via bijvoorbeeld studystore.nl of bol.com. Via Surfspot kun je gratis gebruik maken van Office-programma’s en krijg je korting op veel andere software.

In de Handleiding Studievaardigheden kun je meer lezen over hoe je effectief kunt studeren op het HBO. Een aanrader als je goed van start wilt gaan met je studie in september. 

In de informatiegids maken we je wegwijs bij de HvA (o.a. over openingstijden, parkeren, faciliteiten etc.). Klik hier voor de Informatiegids.

MijnHvA is de start van elke studiedag. Hier log je in met je HvA-ID en vind je o.a. het jaarrooster, tentamenrooster, cijfers en mededelingen van docenten. Ook vind je hier de A-Z-lijst van de opleiding waar je praktische informatie vindt over o.a. ICT, voorzieningen, reglementen en begeleiding.
Bekijk ook de instructiefilmpjes.

Als student van de HvA kan je via het netwerk ‘hva’ of ‘eduroam’ snel en veilig internetten en heb je toegang tot alle informatiesystemen. Om verbinding te maken met dit netwerk voer je één keer een aantal stappen uit. Daarna heb je op alle HvA-locaties altijd automatisch verbinding. 

In de studiegids vind je alle belangrijke info over het onderwijsprogramma: de opbouw van de opleiding, je vakken en verplichte literatuur. De link naar de Studiegids vind je hier.

Studenten met een functiebeperking hebben in veel gevallen recht op speciale voorzieningen. Dat kan bijvoorbeeld gaan om een speciale stoel, meer tijd voor het maken van toetsen of toetsen met grote letters. Voor voorzieningen kun je terecht bij de studentendecanen.
Meer informatie over studeren met functiebeperking

  • Whatsapp: 06 2115 5262
  • Stel je vraag
  • 020 523 6088
  • deeltijd.economie@hva.nl

Locatie Bedrijfseconomie Deeltijd

Studenten kunnen gebruikmaken van de collectieve zorgverzekering bij Zilveren Kruis Achmea. Dit is de Vereniging Hogescholen overeengekomen met Zilveren Kruis Achmea. Op de website van Zilveren Kruis Achmea kun je meer lezen over deze zorgverzekering. Om je voor deze verzekering aan te melden moet je het collectiviteitsnummer opgeven: 207000892.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 30 augustus 2017