Hogeschool van Amsterdam

Finance & Control Deeltijd

Start Studiejaar

Start studiejaar 2017-2018

Het studiejaar 2017-2018 start de eerste week van september. Heb je gekozen voor de dagdelen dinsdag- en donderdagavond, dan is je eerste collegedag dinsdag 6 september om 18.45 uur. Kies je voor zaterdag, dan is je eerste collegedag zaterdag 10 september om 10.00 uur. Tijdens het eerste college vindt er een kick-off plaats.

Inschrijving afronden

Heb jij de betaling van het collegegeld al geregeld en alle verdere stappen gezet om je inschrijving af te ronden? Pas als je alle stappen voltooid hebt, kun je in september starten met je opleiding. Zodra je een Bewijs van Inschrijving hebt ontvangen via een e-mail op je HvA e-mailadres weet je dat je inschrijving is afgerond.

Rooster

Het lokalenrooster is beschikbaar via https://rooster.hva.nl. Je kunt het rooster koppelen aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon.

In de jaarplanning Deeltijd kun je zien hoe het studiejaar is ingedeeld en wanneer de onderwijsluwe weken zijn. Het collegejaar bestaat uit twee semesters (van september tot en met januari, en van februari tot en met juli). Elk semester duurt 20 collegeweken (inclusief toetsweken en feedbackweek) en is opgebouwd uit twee blokken van tien weken.

De collegedagen zijn op dinsdag- en donderdagavond van 18.40 tot 22.00 uur of op zaterdag van 10.00 tot 16.40 uur.

Studiegids

Alle informatie over het onderwijsprogramma vind je in de online studiegids. Lees in de online studiegids meer over de vakken in studiejaar 2017-2018.

Informatiegids

In deze informatiegids vind je informatie over de organisatie, diensten en faciliteiten van de Hogeschool van Amsterdam.

Studiehandleiding (inclusief literatuurlijst)

In de studiehandleiding van het eerste semester Business Basic Finance vind je de literatuurlijst en meer informatie over het studieprogramma, studiemateriaal, toetsing, feedback en beoordeling.

Studievaardigheden

Om succesvol te zijn in de studie heb je bijvoorbeeld nodig: doorzettingsvermogen, motivatie, inzet, hoe ga je om met tegenslagen, actieve studiehouding, kunnen samenwerken en studievaardigheden.

Om je enig houvast te geven bij het effectief studeren, is een handleiding Studievaardigheden samengesteld.

Onderwijslocatie en verhuizing

Vanaf september 2016 zullen de deeltijdopleidingen (BE, BKM, CE en HRM) van de faculteit Business en Economie gehuisvest zijn op HvA-locatie Wibauthuis.

E-mail

Het is belangrijk dat je je  HvA-mailbox regelmatig checkt, omdat je anders belangrijke informatie mist. Inloggen doe je via email.hva.nl met je HvA-ID@hva.nl (let op de toevoeging @hva.nl) en wachtwoord.

DLWO en AZ-lijst

DLWO is de digitale leer- en werkomgeving voor studenten. Je kunt inloggen met je HvA-ID. Op DLWO vind je bijvoorbeeld je rooster, lesmateriaal en mededelingen van je docent. Ook biedt DLWO je toegang tot de A-Z lijst van je opleiding. In deze digitale lijst vol praktische informatie kun je op trefwoorden zoeken. Bijvoorbeeld naar informatie over je collegegeld, collegekaart, draadloos internet, tentamens, het jaarrooster, printen en kluisjes.

MijnHvApp

Roosters, studieresultaten en nieuws over je studie checken? Download dan de MijnHvApp.
Dit kan via de Appstore of de Play Store.

Parkeermogelijkheden

Het is mogelijk om in de parkeergarage van Q-park onder de locatie Wibauthuis te parkeren. Het tarief is €4,00 per uur. Het dagtarief (24 uur) is €10,00.

Collectieve zorgverzekering

Studenten kunnen gebruikmaken van de collectieve zorgverzekering bij Zilveren Kruis Achmea. Dit is de Vereniging Hogescholen overeengekomen met Zilveren Kruis Achmea. Op de website van Zilveren Kruis Achmea kun je meer lezen over deze zorgverzekering. Om je voor deze verzekering aan te melden moet je het collectiviteitsnummer opgeven: 207000892.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 12 september 2017