Hogeschool van Amsterdam

Finance & Control Deeltijd

Start studiejaar

Start en afronding van jouw inschrijving

Wil je in februari 2017 starten met de opleiding? Schijf je dan vóór 31 januari 2017 in aan de hand van het stappenplan inschrijven. Een vast onderdeel van het inschrijfproces is de studiekeuzecheck. De studiekeuzecheck vindt plaats op dinsdag 17 januari en dinsdag 31 januari van 17:00-20:30 uur.

Ben je al ingeschreven? Zorg dat je ook de betaling van het collegegeld hebt geregeld en alle verdere stappen hebt gezet om je inschrijving af te ronden. Pas als je alle stappen voltooid hebt, kun je in februari 2017 starten met je opleiding. Zodra je een Bewijs van Inschrijving hebt ontvangen via een e-mail op je HvA e-mailadres weet je dat je inschrijving is afgerond.

Start van het studiejaar

Het studiejaar start de eerste week van februari 2017. Heb je gekozen voor de dagdelen dinsdag- en donderdagavond, dan is je eerste collegedag dinsdag 7 februari om 18.40 uur. Kies je voor zaterdag, dan is je eerste collegedag zaterdag 11 februari om 10.00 uur. Tijdens het eerste college vindt de kick-off plaats.

Collegetijden en -dagen

De collegedagen zijn op dinsdag- en donderdagavond van 18.40 tot 22.00 uur of op zaterdag van 10.00 tot 16.40 uur. 

Rooster en Jaarplanning

Het lokalenrooster is een week voor de eerste collegeweek beschikbaar via https://rooster.hva.nl. Tijdens de kick-off op de eerste collegedag is jouw rooster bekend. Je kunt het rooster koppelen aan agenda-applicaties, zoals Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon.

Het collegejaar bestaat uit twee semesters (van september tot en met januari en van februari tot en met juli). Elk semester duurt 20 collegeweken (inclusief tentamenweken en feedback) en is opgebouwd uit twee blokken van 10 weken. Bekijk de jaarplanning 2017 deeltijd

Studiegids

Alle informatie over je onderwijsprogramma, waaronder vakken en modules, vind je in de online studiegids.

Studiehandleiding (inclusief literatuurlijst)

In de studiehandleiding vind je de volgende informatie:

  • praktische informatie over de opleiding, studiemateriaal, toetsing, feedback en beoordeling vind je in de studiehandleiding.
  • literatuurlijst en informatie over hoe je boeken kunt bestellen via StudyStore, vind je ook in de studiehandleiding.

Studievaardigheden

Om succesvol te zijn in de studie heb je bijvoorbeeld nodig: doorzettingsvermogen, motivatie, inzet, hoe ga je om met tegenslagen, actieve studiehouding, kunnen samenwerken en studievaardigheden.

Om je enig houvast te geven bij het effectief studeren, is een handleiding Studievaardigheden samengesteld.

Informatiegids

In de informatiegids vind je informatie over de organisatie, diensten en faciliteiten van de Hogeschool van Amsterdam.

Digitale Leer- en Werkomgeving (DLWO) en AZ-lijst

Op de Digitale Leer- en Werkomgeving (DLWO) staat allerlei informatie over jouw opleiding en het onderwijs. Je kunt inloggen met je HvA-ID. Op de opleidingspagina van DLWO vind je alle praktische informatie die je tijdens je studie nodig hebt in de A-Z lijst. 

Onderwijslocatie

Vervoer

De HvA stimuleert het gebruik van het openbaar vervoer (OV). Als je al met het OV reist; het Wibauthuis is prima aan te bereiken met het OV. Naar metrostation Weesperplein rijden de metros 51, 53 en 54 en buslijnen 7 en 10. Meer informatie vind je op www.gvb.nl.

Je kunt parkeren onder HvA-locatie Wibauthuis of onder het Kohnstammhuis. De kosten bedragen € 4,00 per uur met een maximum van € 10,00 per dag.

Collectieve zorgverzekering

Studenten kunnen gebruikmaken van de collectieve zorgverzekering bij Zilveren Kruis Achmea. Dit is de Vereniging Hogescholen overeengekomen met Zilveren Kruis Achmea. Op de website van Zilveren Kruis Achmea kun je meer lezen over deze zorgverzekering. Om je voor deze verzekering aan te melden moet je het collectiviteitsnummer opgeven: 207000892.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 12 september 2017