Hogeschool van Amsterdam

Verder studeren

Finance & Control 3-jarig traject

Een hbo-bachelor biedt een goede basis om verder te studeren. De mogelijkheden hiervoor zijn afhankelijk van welke master je wilt gaan doen en aan welke hogeschool of universiteit.

De hogescholen en universiteiten geven bij hun opleidingen aan of en onder welke voorwaarden je met jouw hbo-bachelor wordt toegelaten tot de master en of er aanvullende eisen gesteld worden. Bij doorstroom van een hbo-bachelor naar een wo-master is bijna altijd sprake van een doorstroom- en schakelprogramma.

EEN MASTER VOLGEN AAN DE UVA

De opleiding Finance & Control van de Hogeschool van Amsterdam heeft afspraken met de Universiteit van Amsterdam (UvA). Je kunt doorstromen naar de UvA via de Academic Minor aan het begin van het derde jaar. Studenten die dit doen, hebben een cijfergemiddelde van 7,0 of hoger. Na het volgen van deze zogenaamde doorstroomminor kun je de master Accountancy and Control (financieel-economisch) of de master Business Administration (bedrijfskundig) aan de UvA volgen, direct na afronding van je opleiding. Je combineert op deze manier de voordelen van het praktijkgericht onderwijs van het hbo, met het theoretische niveau van de universitaire master.

Het universitaire programma bestaat uit colleges gegeven door docenten van de UvA-faculteit Economie en Bedrijfskunde.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 4 januari 2019