Hogeschool van Amsterdam

Finance & Control 3-jarig traject

Finance & Control. Bachelor, voltijd

De opleiding Finance & Control (voorheen Bedrijfseconomie) leidt je op tot allround financieel-economisch professional. Je houdt je bezig met financiële zaken, zoals het vastleggen, analyseren en beoordelen van bedrijfseconomische informatie voor het management en de directie van organisaties.

Als je voor het 3-jarig traject kiest, ben je gemotiveerd, bereid hard te werken en analytisch. In een kortere tijd wordt meer informatie behandeld waardoor je al na drie jaar een volwaardig hbo-diploma hebt.

Wil je meer leren over wiskunde, recht en economie om straks effectief aan de slag te gaan als bedrijfseconoom? Finance & Control is dan een passende opleiding voor jou.

Bereid je voor op hoorcolleges, werkcolleges en zelfstudie. Ook werk je met klasgenoten aan bedrijfseconomische opdrachten en projecten uit de beroepspraktijk. Tijdens de opleiding maak je kennis met financiële bedrijfsadministratie en belangrijke ondernemingsprocessen. Via een minor of stage geef je persoonlijke invulling aan de opleiding. Je rondt je studie af met een afstudeeropdracht. Meer weten?

Lees meer

Contacturen: Deze opleiding biedt studenten ongeveer 18-20 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een studiejaar bevat 42 lesweken. Een contactuur is een onderwijsuur (van 50 minuten) waarbij een docent aanwezig is. Onder contacttijd vallen onder meer hoor- en werkcolleges, projectbegeleiding en studiebegeleiding. Zelfstudie-uren: Naast de contacturen besteed je ca. 20 uur alleen of met mede-studenten aan projecten en onderzoek, maak je opdrachten en bereid je je voor op lessen en tentamens door middel van zelfstudie.

Lees meer

We leiden je op tot allround financieel-economisch professional. Met de vrije keuze voor een (academische) minor, stage en afstudeeropdracht in een specifieke sector, kun je jezelf wel al specialiseren en profileren. Als Finance & Control afgestudeerde werk je in de zakelijke dienstverlening, het bedrijfsleven of bij de overheid. Je kunt denken aan functies op het gebied van financieel-economisch beheer, planning en budgettering, investeringsselectie en beleggen. Als bedrijfseconoom kun je in Nederland of juist over de grens aan de slag. Meer weten?

Lees meer

Je wordt tot deze opleiding toegelaten met een vwo-diploma, of een havo-diploma met een gemiddeld eindcijfer van 8,0 of hoger. Daarnaast gelden er aanvullende eisen.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk 1 mei in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies. Benieuwd naar de procedure?

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie