Hogeschool van Amsterdam

Ergotherapie

Start studiejaar

Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt voor de start van je studiejaar.

Met je HvA-ID en je wachtwoord heb je toegang tot de ICT-voorzieningen van de HvA. Je HvA-ID staat vermeld in de welkomstbrief die je per mail krijgt toegestuurd nadat je je hebt ingeschreven. Je kunt je HvA-ID activeren via id.student.hva.nl. Klik op de link 'Account activeren' en volg de gevraagde stappen. Heb je dit gedaan? Log dan in op jouw HvA-mailbox. Het is belangrijk dat je deze mailbox regelmatig checkt, omdat je anders belangrijke informatie mist. Inloggen doe je via email.hva.nl met je HvA-ID@hva.nl (let op de toevoeging @hva.nl) en wachtwoord.

Heb jij de betaling van je collegegeld al geregeld en alle verdere stappen gezet om je inschrijving af te ronden? Pas als je alle stappen voltooid hebt kun je in september starten met je opleiding. Zodra je een Bewijs van Inschrijving hebt ontvangen via een e-mail op je HvA- e-mailadres weet je dat je inschrijving is afgerond.

Iedere student krijgt een collegekaart. Hiermee kun je o.a. printen, boeken lenen, betalen bij automaten, legitimeren bij toetsen etc. Om je collegekaart aan te vragen upload je eenvoudig je pasfoto via www.mijnhvapas.nl. Hiervoor heb je een HvA-ID en wachtwoord nodig, die je per e-mail hebt ontvangen. Je ontvangt je collegekaart eind augustus.

Als je je collegekaart op je huisadres hebt ontvangen moet je deze eenmalig activeren bij een van de Servicebalies in de gebouwen van de HvA. Neem voor het activeren je collegekaart en een geldig legitimatiebewijs mee. Als je collegekaart is geactiveerd kun je er o.a. mee printen, boeken lenen, betalen bij automaten, legitimeren bij toetsen etc.

N.B. Ben je een internationale student? Dan krijg je de collegekaart niet op je huisadres, maar dan ligt deze klaar bij de Servicebalie. 

Introductie Faculteit Gezondheid

Op maandag 28 augustus begint jouw studentenleven! Studievereniging Venae organiseert in samenwerking met Faculteit Gezondheid de introductieweek die je niet wilt missen! Deze introductieweek is voor alle nieuwe studenten van de faculteit, dus je zult kennismaken met studenten Ergotherapie, Fysiotherapie, Hbo-verpleegkunde en Oefentherapie Mensendieck.

  • Programma en aanmelden.
  • De introductieweek van zal op donderdag worden afgesloten op de Faculteit met een grote barbecue, waar ook jouw nieuwe docenten aanwezig zullen zijn.

Na je opleidingsintroductie ben je van harte welkom op Kersvers HvA: de centrale introductie van de HvA.

  • Op donderdag 31 augustus maak je kennis met de stad en de HvA. In de ochtend beleef je Amsterdam met allerlei activiteiten verspreid door de stad. Van 13 uur tot 20 uur is het Kersvers festival op de Amstelcampus van de HvA met informatieve, muzikale en culinaire activiteiten. Neem daar een voorproefje op je studententijd!
  • Op vrijdag 1 september gaat Kersvers HvA verder met in de middag allerlei sportieve, culturele en creatieve activiteiten. De week wordt afgesloten vanaf 22.00 uur met een groot HvA- feest. 

Kijk voor meer informatie  op kersvers.org en volg meteen de facebookpagina voor alle updates over het programma!

De eerste colleges starten in de week van 4 september. Je groepsindeling vind je op 31 augustus via fg.mijnhva.nl opleiding Ergotherapie. Dit is de voorlopige indeling. De definitieve indeling volgt in de eerste week, zodra wij weten welke studenten daadwerkelijk op zijn komen dagen. 

Vanaf het moment dat je je groepsindeling hebt, kun je je rooster opvragen via https://rooster.hva.nl. Je kunt je rooster koppelen aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon. In het HvA jaarrooster kun je zien hoe het studiejaar is ingedeeld en wanneer je vakantie hebt.

De start van het schooljaar is maandag 4 september 2016. Aan het begin van de week is er een openingscollege voor alle groepen. De eerste week ga je meteen aan de slag met de lessen. Zorg dat je die eerste week geen andere afspraken maakt overdag, aangezien je gelijk met een volledig rooster start. Let op: dit is alleen het rooster voor het eerste half jaar. Rond januari krijg je het nieuwe rooster voor de tweede helft van het jaar.

Op de opleiding Ergotherapie hanteren wij een vast rooster qua tijden. Dit betekent dat je iedere week op dezelfde momenten les hebt. Je lesweek vraagt om circa 40 uur inspanning. De daadwerkelijke contacttijd ligt rond de 20 uur per week. Er zijn lessen geroosterd op maandag-dinsdag-donderdag-vrijdag, op woensdag ga je aan de slag op een extern project.

Vakantie en lesluwe weken

Tijdens het studiejaar heb je een aantal vakantieweken en een aantal lesluwe weken. De vakantieweken (dan is er echt geen onderwijs) zijn de Kerstvakantie en 1 week meivakantie. Daarnaast heb je een aantal lesluwe weken (dan wordt er soms onderwijs aangeboden, maar zijn vaak ook herkansingen geroosterd, zorg dus dat je die vrij houdt). Dit zijn de weken dat middelbare scholen/basisscholen vaak vakantie hebben (herfstvakantie en voorjaarsvakantie). In die weken kun je dus niet op vakantie gaan. 

 

Boeken kun je bestellen via https://www.studystore.nl/instelling/Hogeschool-van-Amsterdam-(HvA)/gezondheid. Via Surfspot kun je gratis gebruikmaken van Office-programma’s en krijg je korting op veel andere software.

Het is handig om een laptop of tablet te hebben. Studenten werken vaak in subgroepen op de opleiding en werken dan gelijk aan hun projecten. Het is echter niet verplicht om een laptop te hebben, maar wij raden het wel ten zeerste aan. Daarnaast is het handig om een SD-kaartje aan te schaffen. Je zal regelmatig vaardigheden moeten filmen en onze camera’s werken met een SD-kaart.

Je studieboeken heb je nodig vanaf het begin van de opleiding. Op de boekenlijst staan de boeken die je straks ook echt gebruikt. Het is aan te raden tijdig te bestellen, zodat je straks niet zonder boeken hoeft te beginnen.

Vanzelfsprekend kun je jouw studieboeken ook bij een andere boekhandel bestellen.

MijnHvA is de start van elke studiedag. Hier log je in met je HvA-ID, en vind je je rooster, alles wat je moet weten over je vakken, je cijfers en mededelingen van je docent. Is een docent een keer afwezig? Het staat op MijnHvA.  Ook vind je hier de A-Z-lijst van je opleiding waar je praktische informatie vindt over o.a. ICT, voorzieningen, reglementen en begeleiding. 
Bekijk ook de instructiefilmpjes.

Als student van de HvA kan je via het netwerk ‘hva’ of ‘eduroam’ snel en veilig internetten en heb je toegang tot alle informatiesystemen. Om verbinding te maken met dit netwerk voer je één keer een aantal stappen uit. Daarna heb je op alle HvA-locaties altijd automatisch verbinding. 

In de Studiegids van je opleiding vind je alle belangrijke info over het onderwijsprogramma: de opbouw van de opleiding, je vakken en keuzemogelijkheden.

Studenten met een functiebeperking hebben in veel gevallen recht op speciale voorzieningen. Dat kan bijvoorbeeld gaan om een speciale stoel, meer tijd voor het maken van toetsen of toetsen met grote letters. Voor voorzieningen kun je terecht bij de studentendecanen.

Meer informatie over studeren met functiebeperking

Alle lessen vinden plaats in het Nicolaes Tulphuis, ons opleidingsgebouw aan de Tafelbergweg, naast het AMC (Academisch Medisch Centrum). Als je met de metro komt, zorg dan dat je uitstapt bij halte Holendrecht. 

E-mail 
Het is belangrijk dat je je  HvA-mailbox regelmatig checkt, omdat je anders mist. Inloggen doe je via  email.hva.nl met je  HvA-ID (let op de toevoeging @hva.nl) en wachtwoord.

Volg de opleiding Ergotherapie nu alvast op Twitter.
Of volg een van onze studenten via SnapChat

Hou het HvA YouTube kanaal in de gaten voor nieuwe video's over studeren in Amsterdam en aan de HvA.
 

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 7 september 2017