Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Ergotherapie

Schrijf je in op uiterlijk 1 mei 2018 voor studiejaar 2018-2019. Gebruik hiervoor het stappenplan. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck. Op studiekeuzecheck vind je alle informatie over regels en uitzonderingen.

De studiekeuzecheck is bedoeld om te checken of er een goede match is tussen jou en de opleiding en om je nog een keer goed na te laten denken over je studiekeuze.

Tijdens de studiekeuzecheck ben je alvast voor één dag student. Zo krijg je een realistisch beeld van het onderwijs en de inhoud van de opleiding die je wil volgen. Bovendien maak je al kennis met docenten van de opleiding en je medestudenten. Je volgt een dagdeel een programma op de opleiding bestaande uit een hoorcollege, een toets en een praktijkles. Ook maak je vooraf thuis een voorbereidende opdracht.

Op basis van jouw prestaties tijdens de studiekeuzecheck krijg je binnen twee weken na de studiekeuzecheck een studiekeuzeadvies.

De studiekeuzecheck bestaat uit een dag op de opleiding en een voorbereidende opdracht die je voorafgaand aan deze dag thuis maakt. Zie het kopje 'Voorbereiding' voor meer informatie over de voorbereidende opdracht.

De dag van de studiekeuzecheck bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Een hoorcollege (50 minuten)
  • Een meerkeuze kennistoets (30 minuten)
  • Een praktijkles (50 minuten)
  • Afronding en vragen (20 minuten)

Op de studiekeuzecheckdag volg je een hoorcollege en krijg je een praktijkles. Daarnaast krijg je een meerkeuzetoets over de behandelde stof en word je geobserveerd tijdens de praktijkles, zodat je een eerste indruk krijgt hoe het toetsen bij ons op de opleiding gaat. Het programma duurt ongeveer 3 uur.

Twee weken voor de door jou gekozen datum van de studiekeuzecheck ontvang je een e-mail met praktische informatie over deze dag. In deze e-mail vind je ook de voorbereidende opdracht. Voor het maken van deze opdracht heb je ca. 4 uur nodig. Neem de opdracht ingevuld en uitgeprint mee naar de studiekeuzecheck. De opdracht wordt besproken in het hoorcollege en wordt meegenomen bij het bepalen van je studiekeuzeadvies.   

Na inschrijving voor de opleiding in Studielink ontvang je vanaf half januari 2018 een uitnodiging van de HvA om een datum te kiezen voor de studiekeuzecheck. In de uitnodiging word je gevraagd een vragenlijst in te vullen en de dag te kiezen voor jouw studiekeuzecheck. Zorg dat je je zo snel mogelijk aanmeldt voor een datum. Je moet uiterlijk binnen vier weken na ontvangst van de uitnodiging een datum hebben gekozen. Als je geen datum kiest of dit te laat doet, kun je niet deelnemen aan de studiekeuzecheck en wordt je inschrijfverzoek afgewezen.

Voor start met de opleiding in september 2018 vindt de studiekeuzecheck op de volgende momenten plaats:

  • 31 mei 2018, van 09:00 tot 12:00u 
  • 31 mei 2018, van 13:00 tot 16:00u
  • 26 juni 2018, van 09:00 tot 12:00u
  • 26 juni 2018, van 13:00 tot 16:00u

Houd alvast rekening in je agenda met deze data. De ontvangst is een half uur voor de hierboven genoemde starttijd. 

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig.

Twee weken na de studiekeuzecheck ontvang je per e-mail een schriftelijk studiekeuzeadvies. Daarin geven wij aan of we denken dat de opleiding geschikt voor jou is. Natuurlijk ga jijzelf ook nadenken of deze opleiding echt wel is wat je er van verwacht had.

Het studiekeuzeadvies is gebaseerd op de resultaten van de voorbereidende opdracht, de theorietoets en je inzet in de praktijkles. Je krijgt een positief advies als je voor minimaal twee van de drie onderdelen een voldoende haalt. Als je voor meer dan één onderdeel een onvoldoende haalt, krijg je een negatief advies om te starten met de opleiding.

Het studiekeuzeadvies is niet bindend, maar maakt het voor jou en de opleiding mogelijk om nog één keer te checken of je voor de juiste studie hebt gekozen. 

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 10 januari 2018