Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Ergotherapie

Je kunt je niet meer inschrijven voor studiejaar 2018-2019. De uiterste inschrijfdeadline was 1 mei. Voor studenten die huidig studiejaar bij een andere opleiding van de HvA of een andere instelling (hogeschool of universiteit) studeren en willen (of moeten) switchen, geldt een uitzondering. En ook als je je voor 1 mei al had ingeschreven voor een andere opleiding, maar na 1 mei je studiekeuze wijzigt, mag je je nog inschrijven tot uiterlijk 15 augustus.

Deelname aan de studiekeuzecheck is verplicht. Zonder deelname aan de studiekeuzecheckdag kun je niet starten met de opleiding. 

De studiekeuzecheck is bedoeld om te checken of er een goede match is tussen jou en de opleiding en om je nog een keer goed na te laten denken over je studiekeuze. Tijdens de studiekeuzecheckdag ben je alvast voor één dag student. Zo krijg je een realistisch beeld van het onderwijs en de inhoud van de opleiding die je wil volgen. Bovendien maak je al kennis met docenten van de opleiding en je medestudenten. Je volgt een dagdeel een programma op de opleiding bestaande uit een hoorcollege, een toets en een praktijkles. Ook maak je vooraf thuis een voorbereidende opdracht.

Op basis van jouw prestaties tijdens de studiekeuzecheck krijg je binnen twee weken na de studiekeuzecheck een studiekeuzeadvies.

De studiekeuzecheck vindt plaats op:

  • 31 mei 2018, van 09:00 tot 12:00u 
  • 31 mei 2018, van 13:00 tot 16:00u
  • 26 juni 2018, van 09:00 tot 12:00u
  • 26 juni 2018, van 13:00 tot 16:00u
  • 24 augustus 2018, 11.00 tot 14.00u

Zorg dat je je zo snel mogelijk aanmeldt voor een datum. Je moet uiterlijk binnen vier weken na ontvangst van de uitnodiging een datum hebben gekozen. Als je geen datum kiest of dit te laat doet, kun je niet deelnemen aan de studiekeuzecheck en wordt je inschrijfverzoek afgewezen.

Studiekeuzecheck 24 augustus

Deze studiekeuzecheckdag is alleen bedoeld voor studenten die onder de uitzonderingsregel vallen (zie bovenaan deze pagina). Als je je hebt ingeschreven dien je zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk op 17 augustus de vragenlijst in te vullen en je deelname te bevestigen.    

Als je je deelname hebt bevestigd voor 18 juli ontvang je op 19 juli de uitnodiging met daarin het programma en de voorbereiding. Bevestig je na deze datum je deelname dan ontvang je de e-mail met informatie op maandag 20 augustus in verband met vakantie. 

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig.

De studiekeuzecheck bestaat uit een dag op de opleiding en een voorbereidende opdracht die je voorafgaand aan deze dag thuis maakt. Zie het kopje 'Voorbereiding' voor meer informatie over de voorbereidende opdracht.

De dag van de studiekeuzecheck bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Een hoorcollege (50 minuten)
  • Een meerkeuze kennistoets (30 minuten)
  • Een praktijkles (50 minuten)
  • Afronding en vragen (20 minuten)

Op de studiekeuzecheckdag volg je een hoorcollege en krijg je een praktijkles. Daarnaast krijg je een meerkeuzetoets over de behandelde stof en word je geobserveerd tijdens de praktijkles, zodat je een eerste indruk krijgt hoe het toetsen bij ons op de opleiding gaat. Het programma duurt ongeveer 3 uur.

Twee weken voor de door jou gekozen datum van de studiekeuzecheck ontvang je een e-mail met praktische informatie over deze dag. Let op: voor studenten die in augustus deelnemen aan de studiekeuzecheckdag geldt een andere termijn. Zie kopje 'Data studiekeuzecheck'.

In de e-mail die voorafgaand aan de studiekeuzecheckdag ontvangt vind je ook de voorbereidende opdracht. Voor het maken van deze opdracht heb je ca. 4 uur nodig. Neem de opdracht ingevuld en uitgeprint mee naar de studiekeuzecheck. De opdracht wordt besproken in het hoorcollege en wordt meegenomen bij het bepalen van je studiekeuzeadvies.   

Twee weken na de studiekeuzecheck ontvang je per e-mail een schriftelijk studiekeuzeadvies. Daarin geven wij aan of we denken dat de opleiding geschikt voor jou is. Natuurlijk ga jijzelf ook nadenken of deze opleiding echt wel is wat je er van verwacht had.

Het studiekeuzeadvies is gebaseerd op de resultaten van de voorbereidende opdracht, de theorietoets en je inzet in de praktijkles. Je krijgt een positief advies als je voor minimaal twee van de drie onderdelen een voldoende haalt. Als je voor meer dan één onderdeel een onvoldoende haalt, krijg je een negatief advies om te starten met de opleiding.

Het studiekeuzeadvies is niet bindend, maar maakt het voor jou en de opleiding mogelijk om nog één keer te checken of je voor de juiste studie hebt gekozen. 

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 26 juni 2018