Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Ergotherapie

Je kunt je niet meer inschrijven voor studiejaar 2017-2018. De uiterste inschrijfdeadline was 1 mei. Voor studenten die huidig studiejaar bij een andere opleiding van de HvA of een andere instelling (hogeschool of universiteit) studeren en willen (of moeten) switchen, geldt een uitzondering. En ook als je je voor 1 mei al had ingeschreven voor een andere opleiding, maar na 1 mei je studiekeuze wijzigt, mag je je nog inschrijven tot uiterlijk 15 augustus. Lees meer.  

Studiekeuzecheck 2017-2018

De studiekeuzecheck (SKC) is een landelijk verplicht onderdeel van je inschrijfproces. Je kunt het bekijken als een wederzijdse kennismaking: jij bekijkt of de opleiding bij jou past en de opleiding onderzoekt of jij bij de opleiding past. De SKC bestaat uit het invullen van een online vragenlijst en een dagdeel bij ons op de opleiding.  Je volgt dan een hoorcollege, een praktijkles en we sluiten af met een kennistoets. Na de SKC ontvang je een advies over jouw geschiktheid voor de opleiding Egotherapie. Dit advies is vrijblijvend.

Krijg je namelijk een negatief advies of is er twijfel? Dan beslis jij zelf wat je gaat doen: Je kunt het advies gebruiken om goed voorbereid aan de opleiding te beginnen of je kunt op basis van het advies een andere studie kiezen. Als je niet deelneemt aan de SKC, kun je niet worden toegelaten tot de opleiding.

Na je inschrijfverzoek via Studielink ontvang je van de opleiding een uitnodiging om je aan te melden voor de studiekeuzecheck. Hierin wordt je gevraagd een vragenlijst in te vullen en de dag te kiezen voor jouw studiekeuzecheck.

Wanneer vindt de studiekeuzecheck plaats?
 

  • Woensdag 7 juni 2017
  • Woensdag 28 juni 2017
  • Woensdag 23 augustus 2017: 11.00u - ca. 14.00u

Let op: Deelname aan de studiekeuzecheck op 23 augustus is alleen mogelijk als een van onderstaande situaties op jou van toepassing is:

  • als zittend student in het hoger onderwijs in 2017 een negatief bindend studieadvies krijgt (of hebt gekregen) voor je huidige opleiding.
  • in het studiejaar 2016-2017 ingeschreven bent geweest bij een andere opleiding van de HvA of een andere hogeschool/universiteit en wilt switchen naar Ergotherapie.
  • al voor 1 mei 2017 een verzoek tot inschrijving hebt gedaan voor een andere opleiding in het hoger onderwijs, maar (na deelname aan de studiekeuzecheck bij die opleiding) je studiekeuze wilt wijzigen.


Let op: In verband met vakantie ontvang je de uitnodiging voor deze dag niet eerder dan 17 augustus 2017 via email. Het is mogelijk dat deze in je spambox terecht komt. Controleer deze regelmatig!   
 

Zorg dat je voorbereid naar de studiekeuzecheck komt. Bij de uitnodiging voor de dag van de studiekeuzecheck ontvang je naast praktische informatie over de dag zelf ook de voorbereidende opdracht. Voor het maken van deze opdracht heb je ca. 4 uur nodig. Neem de opdracht ingevuld en uitgeprint mee naar de dag van de studiekeuzecheck.

De uitnodiging voor de studiekeuzecheck, met praktische informatie en de voorbereidende opdracht, ontvang je in de week voor de door jou gekozen datum. 

Let op: In verband met vakantie ontvang je de uitnodiging voor de studiekeuzecheck op 23 augustus 2017 niet eerder dan 17 augustus. Deze mail kan in je SPAMBOX terechtkomen. Controleer regelmatig je SPAMBOX!  

Tijdens de studiekeuzecheck ben je voor één dag student. Vooraf thuis maak je een voorbereidende opdracht aan de hand van relevante literatuur. Op de dag van de studiekeuzecheck volg je een hoorcollege en krijg je een praktijkles. Beide onderdelen worden ook getoetst. Zo krijg je een realistisch beeld van het onderwijs en de inhoud van de opleiding die je wilt volgen. Bovendien maak je al kennis met docenten van de opleiding en je medestudenten.  
Het programma duurt ca. 3 uur (exclusief voorbereidende opdracht).

Meer informatie over de studiekeuzecheck vind je via hva.nl/studiekeuzecheck.
Heb je vragen over de studiekeuzecheck? Stel deze dan via het Digitaal Loket.

Let op! Op Studielink is deze opleiding te vinden onder de naam Opleiding voor Ergotherapie. 

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 6 juli 2017