Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Ergotherapie

Schrijf je in op uiterlijk 1 mei 2017 voor studiejaar 2017-2018. Gebruik hiervoor het stappenplan. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck. Op studiekeuzecheck vind je alle informatie over regels en uitzonderingen.

Studiekeuzecheck 2017-2018

De studiekeuzecheck (SKC) is een landelijk verplicht onderdeel van je inschrijfproces. Je kunt het bekijken als een wederzijdse kennismaking: jij bekijkt of de opleiding bij jou past en de opleiding onderzoekt of jij bij de opleiding past. De SKC bestaat uit het invullen van een online vragenlijst en een dagdeel bij ons op de opleiding.  Je volgt dan een hoorcollege, een praktijkles en we sluiten af met een kennistoets. Na de SKC ontvang je een advies over jouw geschiktheid voor de opleiding Egotherapie. Dit advies is vrijblijvend.

Krijg je namelijk een negatief advies of is er twijfel? Dan beslis jij zelf wat je gaat doen: Je kunt het advies gebruiken om goed voorbereid aan de opleiding te beginnen of je kunt op basis van het advies een andere studie kiezen. Als je niet deelneemt aan de SKC, kun je niet worden toegelaten tot de opleiding.

Na je inschrijfverzoek via Studielink ontvang je van de opleiding een uitnodiging om je aan te melden voor de studiekeuzecheck. Hierin wordt je gevraagd een vragenlijst in te vullen en de dag te kiezen voor jouw studiekeuzecheck.

Wanneer vindt de studiekeuzecheck plaats?

Data volgen binnenkort. Houd alvast rekening in je agenda met deze data. 

  • 7 juni 2017
  • 28 juni 2017

 

Zorg dat je voorbereid naar de studiekeuzecheck komt. Bij de uitnodiging voor de dag van de studiekeuzecheck ontvang je naast praktische informatie over de dag zelf ook de voorbereidende opdracht. Voor het maken van deze opdracht heb je ca. 4 uur nodig. Neem de opdracht ingevuld en uitgeprint mee naar de dag van de studiekeuzecheck.

De uitnodiging voor de studiekeuzecheck, met praktische informatie en de voorbereidende opdracht, ontvang je in de week voor de door jou gekozen datum.

Let op: deze mail kan in je SPAMBOX terechtkomen. Controleer regelmatig je SPAMBOX!  

Tijdens de studiekeuzecheck ben je voor één dag student. Vooraf thuis maak je een voorbereidende opdracht aan de hand van relevante literatuur. Op de dag van de studiekeuzecheck volg je een hoorcollege en krijg je een praktijkles. Beide onderdelen worden ook getoetst. Zo krijg je een realistisch beeld van het onderwijs en de inhoud van de opleiding die je wilt volgen. Bovendien maak je al kennis met docenten van de opleiding en je medestudenten.  
Het programma duurt ca. 3 uur (exclusief voorbereidende opdracht).

Meer informatie over de studiekeuzecheck vind je via hva.nl/studiekeuzecheck.
Heb je vragen over de studiekeuzecheck? Stel deze dan via het Digitaal Loket.

Let op! Op Studielink is deze opleiding te vinden onder de naam Opleiding voor Ergotherapie. 

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 25 januari 2017