Hogeschool van Amsterdam

Internationaal

Ergotherapie

De opleiding Ergotherapie besteedt veel aandacht aan internationalisering en diversiteit: At home & Abroad.

​Voor gemotiveerde studenten die hun grenzen willen verleggen zijn er verschillende mogelijkheden ontwikkeld om aan je internationale verbreding te werken. ‘At home’ organiseert de opleiding regelmatig internationale activiteiten op de HvA of op andere locaties in de regio Groot Amsterdam. Voor alle studenten, vanuit ‘huis’, dus zonder dat je daadwerkelijk in het buitenland zit. 

Wil je zelf echt ‘Abroad’ en voor je studie naar het buitenland? Dan kan dat natuurlijk ook en je maakt dan optimaal gebruik van de mogelijkheden At Home & Abroad

  • At home: je kunt deelnemen aan internationale gastlezingen, workshops, seminars, Wereld Ergotherapie Dag, aan de ‘Mobility Week’ (een internationale uitwisseling in Amsterdam), aan internationale HvA-minoren als de Minor Global Health of Minor Health Care and Science.
     
  • Abroad: geïnspireerd door deelname aan de activiteiten 'At Home' kun je ook een Mobility Week (in Zweden of in Zwitserland), een gehele minor, een eindstage of een eindproject in het buitenland doen. De opleiding heeft een uitgebreid netwerk in het buitenland van Ergotherapie-opleidingen, stageadressen en opdrachtgevers uit de Ergotherapeutische praktijk.  

In alle gevallen wordt je als student in het buitenland goed begeleid door ervaren docenten van de opleiding. Vanzelfsprekend is de begeleiding meer op afstand, maar deze verloopt goed door regelmatige coachingsessies via bijvoorbeeld Skype of Facetime.

Daarnaast wordt er van jou als student in het buitenland wel het een en ander verwacht. Je zult je goed moeten voorbereiden, zelf op zoek moeten gaan naar huisvesting en financiering, maar er is een goed International office op de faculteit die je daarbij kan ondersteunen.

Vanuit de opleiding hebben we veel contacten in België, Zweden, Zwitserland en Bulgarije. Maar verder weg zijn er ook mogelijkheden in Kenia, Ghana, Zuid-Afrika, Suriname, Curaçao en Sint Maarten.

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 12 december 2017