Hogeschool van Amsterdam

Engineering

Bachelor, voltijd

Een alarmsysteem in je huis, een interactief spel, een schoonmaakrobot. Mensen en bedrijven kunnen niet meer zonder slimme apparaten en systemen. En dus niet zonder ingenieurs met verstand van Elektrotechniek, Product Ontwerpen, Technische Bedrijfskunde en Werktuigbouwkunde.

Maak kennis met al deze vakgebieden. Leer technische vernieuwingen ontwerpen met aandacht voor nieuwe technieken, duurzaamheid en het creatieve (ontwerp)proces. Daar hoort ook het fabricage- en onderhoudsproces bij.

Kies Engineering bij de HvA en:

  • bepaal mede je eigen studiepad: specialistisch óf juist breed.
  • stel een gepersonaliseerd programma samen dat perfect bij jou past.
  • werk aan echte bedrijfsopdrachten. De opleiding werkt nauw samen met bedrijven in de regio Amsterdam.
  • kies uit een breed aanbod van afstudeerrichtingen die aansluiten op de veranderende arbeidsmarkt.
  • werk aan projecten in de grootste hbo-werkplaats van Nederland. 
  • deel faciliteiten en werk samen met studenten uit alle disciplines binnen Engineering.

Bij Engineering kies je voor een breed óf specialistisch programma. Kies voor een Brede Oriëntatie Engineering als je graag wat langer je opties open houdt. Je experimenteert en ontdekt gaandeweg welke afstudeerrichting het beste bij je past. Weet je beter wat je wilt? Kies dan een leerroute en krijg meteen een specialistisch programma. Wat je ook kiest: aan het einde van jaar 1 kies je een afstudeerrichting. In jaar 2 verdiep je je verder in deze richting. In jaar drie doe je een minor en loop je stage. In jaar 4 sluit jij je studie af met een aantal specialistische modules en een afstudeeropdracht.

Lees meer

Deze opleiding biedt studenten 20 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een studiejaar bevat 42 lesweken.

Lees meer

Als ingenieur kun je werken als ontwerper, onderzoeker, adviseur, projectleider, business developer, technisch specialist of verbeteraar van bedrijfsprocessen. Dit kan bijvoorbeeld bij ontwerp- en ingenieursbureaus en bedrijven op het gebied van fabricage van industriële en consumentenproducten, energie, industriële automatisering en machinebouw.

Lees meer

Diploma havo, vwo, mbo-4 of een vergelijkbaar buitenlands diploma. Aanvullende eisen staan in het toelatingsschema.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via hva.studielink.nl met je DigiD. Reken op minimaal vijf werkdagen voor de aanvraag van een DigiD. Na inschrijving doe je verplicht een studiekeuzecheck. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging van de opleiding en krijgt een studiekeuzeadvies.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Techniek