Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Schrijf je in op uiterlijk 1 mei 2017 voor studiejaar 2017-2018. Gebruik hiervoor het stappenplan. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck. Op studiekeuzecheck vind je alle informatie over regels en uitzonderingen.

Tijdens de studiekeuzecheck ben je alvast voor een dag student. Vooraf bekijk je thuis relevant beeldmateriaal en doe je een huiswerkopdracht. Daarnaast volg je colleges en maak je een toets. Zo krijg je een realistisch beeld van het onderwijs en de opleiding die je wilt volgen. Bovendien maak je al kennis met docenten en medestudenten. De studiekeuzecheck duurt een halve dag of avond. 

Na je verzoek tot inschrijving in Studielink ontvang je in januari een e-mail met:

  • een inschrijfuitnodiging voor een van de studiekeuzecheckdata
  • een link naar een online vragenlijst
  • je HvA-ID: hiermee kun je inloggen op de Digitale Leer- en Werkomgeving (DLWO) waar je de huiswerkopdracht en de te bestuderen literatuur vindt (vanaf maart beschikbaar).

De studiekeuzecheck vindt plaats op:

  • woensdag 7 juni van 17.00 – 20.00 uur
  • zaterdag 24 juni van 12.00 – 15.00 uur

Houd alvast rekening in je agenda met deze data. Vanaf januari 2017 ontvang je een e-mail met meer informatie over de studiekeuzecheck en hoe je je moet aanmelden voor een van deze data.

Je ontvangt na twee weken een studiekeuzeadvies. Daarin geven we aan of de opleiding een passende keuze voor je is. Natuurlijk ga je ook nadenken of je ervaring tijdens de studiekeuzecheck overeenkomt met je verwachtingen en of je de opleiding echt wilt doen. Het advies is grotendeels gebaseerd op het gesprek.

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek 10 januari 2017