Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Wil je in 2017 met je opleiding beginnen, schrijf je dan in aan de hand van het stappenplan inschrijven. Doe je verzoek tot inschrijving bij voorkeur voor 1 mei 2017, maar uiterlijk 15 augustus. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck. Op studiekeuzecheck vind je alle informatie over regels en uitzonderingen.

Tijdens de studiekeuzecheck ben je alvast voor een dag student. Vooraf bekijk je thuis relevant beeldmateriaal en doe je een huiswerkopdracht. Daarnaast volg je colleges en maak je een toets. Zo krijg je een realistisch beeld van het onderwijs en de opleiding die je wilt volgen. Bovendien maak je al kennis met docenten en medestudenten. De studiekeuzecheck duurt een halve dag of avond. 

Na je verzoek tot inschrijving in Studielink ontvang je in januari een e-mail met:

  • een inschrijfuitnodiging voor een van de studiekeuzecheckdata
  • een link naar een online vragenlijst
  • je HvA-ID: hiermee kun je inloggen op de Digitale Leer- en Werkomgeving (DLWO) waar je de huiswerkopdracht en de te bestuderen literatuur vindt (vanaf maart beschikbaar).

De studiekeuzecheck vindt plaats op:

  • woensdag 7 juni van 17.00 – 20.00 uur (inschrijving gesloten)
  • zaterdag 24 juni van 12.00 – 15.00 uur (inschrijving gesloten)

Studiekeuzecheck augustus

Op dinsdag 22 augustus vindt voor de opleiding Engineering nog één studiekeuzecheck plaats van 12.00 - 15.00 uur. Deelname aan deze studiekeuzecheck is alleen mogelijk als je:

  • als zittend student in het hoger onderwijs in 2017 een negatief bindend studieadvies krijgt (of hebt gekregen) voor je huidige opleiding;
  • in het studiejaar 2016-2017 ingeschreven bent geweest bij een andere opleiding van de HvA of een andere hogeschool/universiteit en wilt switchen naar Engineering.
  • al voor 1 mei 2017 een verzoek tot inschrijving hebt gedaan voor een andere opleiding in het hoger onderwijs, maar (na deelname aan de studiekeuzecheck bij die opleiding) je studiekeuze wilt wijzigen.

Je ontvangt na twee weken een studiekeuzeadvies. Daarin geven we aan of de opleiding een passende keuze voor je is. Natuurlijk ga je ook nadenken of je ervaring tijdens de studiekeuzecheck overeenkomt met je verwachtingen en of je de opleiding echt wilt doen. Het advies is grotendeels gebaseerd op het gesprek.

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek 26 juni 2017