Zoeken
Loading
Open Dag

Toegepaste Psychologie deeltijd

Welk beroep je ook uitoefent, de kans is groot dat je in je werk te maken hebt met verschillende mensen en met verschillend gedrag. Of het nu  gaat om collega’s, klanten, cliënten, leidinggevende(n) of de teamleden uit het team dat je aanstuurt.

De opleiding Toegepaste Psychologie geeft je inzicht in mensen en hun gedrag. Je leert die kennis toe te passen in situaties die om een verandering, een oplossing of gewoonweg een andere benadering vragen. Je leert bepaalde kerntaken beheersen die zowel voor commerciële als voor maatschappelijke functies van belang zijn.

Toegepaste Psychologie in deeltijd iets voor jou?

De deeltijdopleiding richt zich op mensen die willen studeren naast hun werk. Praktijkervaring die je in je werk opdoet, neemt dan ook een belangrijke plaats in bij de opleiding, bijvoorbeeld bij opdrachten waarvoor input uit eigen praktijk nodig is of opdrachten die je op de werkplek moet uitvoeren.

De opleiding:

Bekijk de Powerpoint presentatie om een nog beter beeld te krijgen van de opleiding Toegepaste Psychologie Deeltijd

Toegepast Psycholoog

Wat doet een toegepast psycholoog? Een toegepast psycholoog draagt bij aan individuele en maatschappelijke oplossingen. Na het behalen van je diploma beschik je over voldoende kennis en vaardigheden om aan de slag te gaan in één van de vier werkvelden: Onderwijs en Ontwikkeling, Consument en Maatschappij, Arbeid en Organisatie en Gezondheid, Zorg en Welzijn. Je kunt zowel maatschappelijke als commerciële functies vervullen. Voorbeelden van functies zijn preventiewerker, voorlichter, trainer in sociale vaardigheden, coach en personeelsadviseur.

Focus op grootstedelijke thematiek

Toegepaste Psychologie aan de HvA onderscheidt zich van vergelijkbare opleidingen in Nederland door de aandacht voor grootstedelijke thema’s.

Tijdens je opleiding kom je geregeld in contact met het Amsterdamse werkveld en werk je aan het verwerven van competenties rond diversiteit. De etnische en culturele differentiatie van de stad bereidt je voor op je toekomstige werkveld.

Voorbeelden van grootstedelijke thema’s die aan bod komen zijn:

Studiekeuze
Een studie kiezen heeft gevolgen voor je toekomst. Je wilt graag op de juiste plek terechtkomen, waar je het beste uit jezelf kunt halen. Daarvoor is het belangrijk dat je het studiekeuzeproces stap voor stap doorloopt. Je onderzoekt je interesses, talenten en mogelijkheden voordat je een studie kiest. Betrek andere mensen, familie, vrienden en je loopbaanbegeleider op school, bij je keuzeproces. Zij kunnen je zowel helpen om meer inzicht te krijgen in jezelf als in bepaalde opleidingen en beroepen. Kijk op www.hva.nl/hulpbijstudiekeuze en ontdek welke stappen jij kunt zetten.