Hogeschool van Amsterdam

Culturele en Maatschappelijke Vorming voltijd

Start studiejaar

Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt voor de start van je studiejaar.

Met je HvA-ID en je wachtwoord heb je toegang tot de ICT-voorzieningen van de HvA. Je HvA-ID staat vermeld in de welkomstbrief die je per mail krijgt toegestuurd nadat je je hebt ingeschreven. Je kunt je HvA-ID activeren via id.student.hva.nl. Klik op de link 'Account activeren' en volg de gevraagde stappen. Heb je dit gedaan? Log dan in op jouw HvA-mailbox. Het is belangrijk dat je deze mailbox regelmatig checkt, omdat je anders belangrijke informatie mist. Inloggen doe je via email.hva.nl met je HvA-ID@hva.nl (let op de toevoeging @hva.nl) en wachtwoord.

Heb jij de betaling van je collegegeld al geregeld en alle verdere stappen gezet om je inschrijving af te ronden? Pas als je alle stappen voltooid hebt kun je in september starten met je opleiding. Zodra je een Bewijs van Inschrijving hebt ontvangen via een e-mail op je HvA- e-mailadres weet je dat je inschrijving is afgerond.

Iedere student krijgt een collegekaart. Hiermee kun je o.a. printen, boeken lenen, betalen bij automaten, legitimeren bij toetsen etc. Om je collegekaart aan te vragen upload je eenvoudig je pasfoto via www.mijnhvapas.nl. Hiervoor heb je een HvA-ID en wachtwoord nodig, die je per e-mail hebt ontvangen. Je ontvangt je collegekaart eind augustus.

Als je je collegekaart op je huisadres hebt ontvangen moet je deze eenmalig activeren bij een van de Servicebalies in de gebouwen van de HvA. Neem voor het activeren je collegekaart en een geldig legitimatiebewijs mee. Als je collegekaart is geactiveerd kun je er o.a. mee printen, boeken lenen, betalen bij automaten, legitimeren bij toetsen etc.

N.B. Ben je een internationale student? Dan krijg je de collegekaart niet op je huisadres, maar dan ligt deze klaar bij de Servicebalie. 

De start van de introductie is op dinsdag 29 augustus om 09.00 uur op Camping Zeeburg. Op vrijdag 1 september eindigt de introductie om 10.00 uur. Kijk voor meer informatie over het introductieprogramma op www.introductieweekcmv.nl.

Verplicht

Je bent verplicht om deel te nemen aan de introductieweek. Als je de gehele week volledig aanwezig bent geweest, en als je actief hebt deelgenomen, ontvang je 1 studiepunt. Onder volledige aanwezigheid verstaan wij ook dat je deelneemt aan de overnachtingen op de camping. Ben je één van deze dagen, of momenten, afwezig dan geldt er een herkansing. Als je een geldige reden hebt waarom je niet kan blijven slapen op de camping, dan horen wij dit graag. Stuur een e-mail naar Sieme Luijckx: s.luijckx@hva.nl.

Naast de opleidingsintroductie ben je van harte welkom op Kersvers HvA: de centrale introductie van de HvA.

  • Op donderdag einde dag sluiten we met de CMV introductie aan bij het HvA-brede programma.
  • Op vrijdag 1 september gaat Kersvers HvA verder met in de middag allerlei sportieve, culturele en creatieve activiteiten. De week wordt afgesloten vanaf 22.00 uur met een groot HvA- feest. 

Kijk voor meer informatie  op kersvers.org en volg meteen de facebookpagina voor alle updates over het programma!

In principe word je door de opleiding CMV ingedeeld in een groep. Mocht je bij uitzondering een wens hebben met betrekking tot de groepsindeling dien dan je beargumenteerde verzoek in bij Jan Peerdeman j.h.peerdeman@hva.nl. Je verzoek wordt direct na de zomervakantie in behandeling genomen.

De groepen worden mede op basis van vooropleiding samengesteld dit kan van invloed zijn op het wel of niet honoreren van je verzoek. De definitieve groepsindeling wordt dinsdag 22 augustus gemaakt. Vanaf woensdag 23 augustus word je gebeld door je SLB’er over in welke groep je zit.

Vanaf het moment dat je je groepsindeling hebt, kun je je rooster opvragen via https://rooster.hva.nl. De lesdagen voor de propedeuse zijn maandag, dinsdag en donderdag. Woensdag is je stagedag. Vrijdag is je zelfstudiedag. Je kunt je rooster koppelen aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon.

In de Jaarplanning kun je zien hoe het studiejaar is ingedeeld en wanneer je vakantie hebt. Op de CMV opleidingspagina onder het kopje onderwijsorganisatie vind je de jaarplanning 17-18 aangevuld met opleiding specifieke gegevens zoals de diploma uitreikingen, assessmentweken, vak-inschrijfmomenten etc. Deze staat vanaf 14 juli online. 

De definitieve boekenlijst van je opleiding is op 21 juli beschikbaar op de CMV opleidingspagina. Boeken kun je vanaf 1 juli bestellen via www.athenaeum.nl. Via Surfspot kun je gratis gebruik maken van Office-programma’s en krijg je korting op veel andere software.

MijnHvA is de start van elke studiedag. Hier log je in met je HvA-ID, en vind je je rooster, alles wat je moet weten over je vakken, je cijfers en mededelingen van je docent. Is een docent een keer afwezig? Het staat op MijnHvA. Ook vind je hier de A-Z-lijst van je opleiding waar je praktische informatie vindt over o.a. ICT, voorzieningen, reglementen en begeleiding.

Bekijk ook de instructiefilmpjes.

Als student van de HvA kan je via het netwerk ‘hva’ of ‘eduroam’ snel en veilig internetten en heb je toegang tot alle informatiesystemen. Om verbinding te maken met dit netwerk voer je één keer een aantal stappen uit. Daarna heb je op alle HvA-locaties altijd automatisch verbinding. 

In de Studiegids van je opleiding vind je alle belangrijke info over het onderwijsprogramma: de opbouw van de opleiding, je vakken en keuzemogelijkheden.

Studenten met een functiebeperking hebben in veel gevallen recht op speciale voorzieningen. Dat kan bijvoorbeeld gaan om een speciale stoel, meer tijd voor het maken van toetsen of toetsen met grote letters. Voor voorzieningen kun je terecht bij de studentendecanen.

Meer informatie over studeren met functiebeperking

Word lid van de Facebookpagina CMV 2017/2018 en blijf op de hoogte van alle updates rondom de introductieweek.

Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 14 juli 2017