Hogeschool van Amsterdam

Verder studeren

Culturele en Maatschappelijke Vorming

Een hbo-bachelor biedt een goede basis om verder te studeren. De mogelijkheden hiervoor zijn afhankelijk van welke master je wilt gaan doen en aan welke hogeschool of universiteit.

Sociaalwetenschappelijk Onderzoek (doorstroomminor)

Na afronding van je opleiding kun je ervoor kiezen om je verder te verdiepen in het sociaal-agogische vakgebied. Je kunt je hier op voorbereiden door in het vierde jaar van je opleiding de doorstroomminor Sociaalwetenschappelijk Onderzoek te volgen. Nadat je de doorstroomminor hebt afgerond, krijg je een aantal studiepunten vrijstelling voor een van de schakeltrajecten van de UvA. Na voltooiing van het schakeltraject ben je toelaatbaar tot de volgende masters aan de universiteit van Amsterdam:

  • Sociologie
  • (Forensische) orthopedagogiek
  • Opvoedingsondersteuning
  • Politicologie

Kijk voor meer informatie over de doorstroomminor bij Minoren.

Master Social Work

Als je een aantal jaren werkervaring hebt en een ervaren professional bent, kun je de master Social Work in deeltijd volgen. De master Social Work is bedoeld voor hbo-geschoolde professionals in de sectoren zorg en welzijn die verdieping zoeken in hun vakgebied en willen doorgroeien in de beroepspraktijk. De opleiding voorziet in een aantoonbare maatschappelijke behoefte: senior professionals die midden in de praktijk staan en het verschil willen maken in hun organisatie. Kijk voor meer informatie op hva.nl/msw.

Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 18 juli 2017

CMV aan de HvA: studenten aan het woord