Hogeschool van Amsterdam

Internationaal

Culturele en Maatschappelijke Vorming

Tijdens je opleiding zijn er volop mogelijkheden om je op internationaal niveau te ontwikkelen. Een studieperiode in het buitenland verdiept je studie en verrijkt je persoonlijkheid.

Het levert je meer op dan studiepunten alleen, zoals kennis van een andere taal en cultuur en internationale contacten. Het heeft ook meerwaarde voor jou persoonlijk: je wordt zelfstandiger, flexibeler en je doet nieuwe ervaringen op. 

Eerste en tweede jaar

In het eerste en tweede jaar kun je al een studie ervaring opdoen in het buitenland door middel van een uitwisselingsprogramma. Deze zijn in samenwerking met hogescholen in Antwerpen, Berlijn, Parijs en Marokko.

Derde jaar

In het derde jaar ga je 8 maanden lang in een organisatie werken die bij jou en het CMV-werkveld past. Deze organisatie kan in Nederland zijn maar kan ook ergens anders in de wereld zijn. De afgelopen jaren hebben studenten bijvoorbeeld een stageopdracht gedaan in Zuid-Afrika, India, Suriname, Cambodja, Duitsland, Brazilië, Curaçao, Nicaragua, Kaapverdië, Nieuw-Zeeland, Argentinië en België.

Vierde jaar

Ook in het vierde jaar zijn er ook volop mogelijkheden. In dit jaar ga je werken aan een eigen opdracht (Ondernemen & Innoveren) en volg je een minor. Beide studieonderdelen kun je in het buitenland uitvoeren. Met name voor de minoren zijn er goede mogelijkheden. Er worden diverse minoren aangeboden in Europa waar goede contacten mee zijn, zoals Helsinki, Kopenhagen, Oslo, Brussel en Berlijn.

Oriëntatie en voorbereiding

Als je de ambitie hebt om in het buitenland een opdracht te doen, dan is het belangrijk dat je op tijd begint met de oriëntatie en voorbereiding. Bespreek je ambitie al tijdens je eerste jaar met je studieloopbaanbegeleider of maak een afspraak met een medewerker van het International Office. Daar kun je terecht met al je vragen over de mogelijkheden in het buitenland.

Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 21 juli 2017