Hogeschool van Amsterdam

Culturele en Maatschappelijke Vorming

Bachelor, voltijd

Je kiest voor de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV) omdat je wilt bijdragen aan een betere wereld. Een wereld waarin mensen zich met elkaar verbonden voelen en waar rechtvaardigheid, diversiteit en creativiteit centraal staan. Iedereen draagt vanuit zijn eigen kracht bij aan een rechtvaardige samenleving.

Als CMV’er leg je jouw eigen bouwsteen voor een betere wereld. Daarmee ben je deel van een lange geschiedenis van ondernemende sociale idealisten. Van de oprichters van de eerste openbare bibliotheken en sociale ondernemingen tot de initiatiefnemers van jongerenwerk en community art.

Je vindt bij ons de kennis, vaardigheden en instrumenten waarmee je een bijdrage levert aan een betere wereld. Denk bijvoorbeeld aan veranderkunde en ondernemen. Je leert kritisch denken en creëert je eigen visie op belangrijke maatschappelijke vraagstukken in jouw verbindende rol als sociaal ondernemer.

Lees meer

De contacttijd bij de opleiding bestaat onder meer uit colleges en practica. Het aantal contacturen per week in het eerste jaar is 15. Een contactuur is een onderwijsuur van 50 minuten.

Lees meer

Je wordt dankzij de opleiding CMV zelf een pionier in de wereld van cultuur en sociaal ondernemen. Want juist jij werkt over de grenzen van sectoren heen en je gebruikt je netwerk slim. Je zet op het juiste moment je kennis in van veranderkunde, cultuur en ondernemen.

Lees meer

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je beschikt over een havo-, vwo-, of mbo-4-diploma.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via hva.studielink.nl met je DigiD. Reken op minimaal vijf werkdagen voor de aanvraag van een DigiD. Na inschrijving doe je verplicht een studiekeuzecheck. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging van de opleiding en krijgt een studiekeuzeadvies.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht

CMV aan de HvA: studenten aan het woord