Hogeschool van Amsterdam

Culturele en Maatschappelijke Vorming

Bachelor, duaal

Je kiest voor de studie Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV) omdat je wilt bijdragen aan een betere wereld. Een wereld waarin mensen zich met elkaar verbonden voelen. Waarin rechtvaardigheid, diversiteit en creativiteit centraal staan. En waarin iedereen vanuit zijn eigen kracht bijdraagt aan een rechtvaardige samenleving.

Als CMV’er leg je jouw eigen bouwsteen voor een betere wereld. Daarmee ben je deel van een lange geschiedenis van ondernemende sociale idealisten. Van de oprichters van de eerste openbare bibliotheken en sociale ondernemingen tot de initiatiefnemers van jongerenwerk en community art.

Je vindt bij ons de kennis, vaardigheden en instrumenten waarmee je een bijdrage levert aan een betere wereld. Denk bijvoorbeeld aan veranderkunde en ondernemen. Je leert kritisch denken en creëert je eigen visie op belangrijke maatschappelijke vraagstukken in jouw verbindende rol als sociaal ondernemer.

Lees meer

De contacttijd bij de opleiding bestaat onder meer uit colleges en practica. Het aantal contacturen per week in het eerste jaar is 15. Een contactuur is een onderwijsuur van 50 minuten.

Lees meer

Je wordt dankzij de opleiding CMV zelf een pionier in de wereld van cultuur en sociaal ondernemen. Want juist jij werkt over de grenzen van sectoren heen en je gebruikt je netwerk slim. Je zet op het juiste moment je kennis in van veranderkunde, cultuur en ondernemen.

Lees meer

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je beschikt over een havo-, vwo-, of mbo-4-diploma. Voor mbo’ers worden de toelatingseisen mogelijk aangepast.

Lees meer

Schrijf je bij voorkeur in op 1 mei, maar uiterlijk op 15 augustus, via hva.studielink.nl met je DigiD. Reken op minimaal vijf werkdagen voor de aanvraag van een DigiD. Na inschrijving word je uitgenodigd voor de studiekeuzecheck.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht