Hogeschool van Amsterdam

Studieprogramma - Jaar 1

Culturele en Maatschappelijke Vorming

Het eerste half jaar van de propedeuse volg je een verplicht onderwijsaanbod. Deze programma’s vormen de basis voor je verdere theoretische en praktische ontwikkeling als CMV’er op het gebied van veranderkunde, ondernemen en visievorming.

Zo volg je theoretische programma’s in de vakgebieden Agogiek, Sociologie, Ondernemen en Inspireren, Psychologie en. Meer praktische vakken zijn bijvoorbeeld, Edutainment en Programmeren in de Praktijk. Daarnaast wordt je creativiteit gestimuleerd in vakken als Audiovisuele Vormgeving en Drama. Het tweede half jaar volg je gedeeltelijk verplichte programma’s en is er daarnaast veel ruimte voor eigen keuzes in het Persoonlijk Aanvullend Programma (PAP). De werkgroep grootte is tussen de 20 en 25 studenten.

Studie- en beroepsvaardigheden 

Je krijgt onderwijs in vaardigheden die nodig zijn om op hbo-niveau te studeren en je beroep straks professioneel uit te oefenen. Het gaat dan om studie- en beroepsvaardigheden. Je leert presentaties te houden, je ideeën te onderbouwen, je staande te houden in een discussie en onderzoek te doen.

Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 18 juli 2017