Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Communication and Multimedia Design

Schrijf je in op uiterlijk 1 mei 2018 voor studiejaar 2018-2019. Gebruik hiervoor het stappenplan. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck. Op studiekeuzecheck vind je alle informatie over regels en uitzonderingen.

09.50-10.00 uur - Inloop

10.00-10.15 uur - Welkom en uitleg van de dag

10.15-10.45 uur - Toets over vooraf opgegeven materiaal

10.45-12.00 uur - Les waarvoor je thuis de opdracht hebt gemaakt. 

Neem het werkboekje geprint en ingevuld mee naar de studiekeuzecheck

12.00-12.15 uur - Pauze (vergeet niet zelf je lunch mee te nemen of een pinpas)

12.15-13:30 uur - Studieloopbaangesprek waar in kleine groepjes de vooraf ingevulde vragenlijst wordt besproken op eventuele risicofactoren.

13.30-14:00 uur - Napraten voor studenten die nog vragen hebben.

De studiekeuzecheckdagen vinden plaats op: 

  • donderdag 12 april 2018
  • woensdag 6 juni 2018

Om alvast een indruk te krijgen van het huiswerk dat je kunt verwachten, vind je hier het huiswerk van de studiekeuzecheckdagen 2016-2017.

Na je inschrijving voor je opleiding via Studielink ontvang je vanaf half januari een uitnodiging om je aan te melden voor de studiekeuzecheck. Zodra je je aanmeldt voor de studiekeuzecheck kies je een datum en/of een dagdeel. Doe dat zo snel mogelijk. Ter voorbereiding op de studiekeuzecheck vul je tijdens je inschrijving in Studielink een online vragenlijst in.

Iedereen die aan de toelatingseisen voldoet (juiste vooropleiding), zich tijdig heeft aangemeld en de studiekeuzecheck heeft voltooid is toelaatbaar.

De dag bestaat uit een theorietoets, een les en een gesprek naar aanleiding van de vragenlijst die je hebt ingevuld. 

Over vragenlijst

In de vragenlijst komt een vraag aan bod over de vakken in het propedeusejaar, bekijk de vakken/projecten in het propedeusejaar op de pagina Propedeuse op Moodle. Welke onderdelen lijken je leuk en welke minder leuk? Op de opleiding Communication and Multimedia Design krijg je zowel vakken over techniek en programmeren als over design, strategie en cultuur & media. Spreekt het brede karakter van CMD je aan? Licht je antwoord toe in de vragenlijst.

Huiswerkopdracht en toets

Voor de studiekeuzecheck moet je thuis een werkboek invullen en teksten lezen om je voor te bereiden voor de toets. Kijk hiervoor op de pagina Studiekeuzecheck op Moodle.
Het is belangrijk dat je het werkboekje geprint en ingevuld meeneemt naar de studiekeuzedag.

Op basis van het resultaat van de verschillende onderdelen krijg je – uiterlijk twee weken na de studiekeuzecheck - een studiekeuzeadvies. Daarin geven we aan of de opleiding een passende keuze voor je is. Het is de bedoeling dat jij ook gaat nadenken of je ervaring tijdens de studiekeuzecheck overeenkomt met je verwachtingen en of je deze opleiding echt wilt doen.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 10 oktober 2017