Hogeschool van Amsterdam

De studie

Communication and Multimedia Design

Communication and Multimedia Design (CMD) is een ontwerpopleiding, verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam. Studenten onderzoeken, bedenken en maken betekenisvolle interactieve, digitale communicatieproducten en -diensten: websites, apps en interactieve installaties. CMD’ers betrekken de wensen, behoeften en eigenschappen van gebruikers bij het ontwerpproces. Ze ontwikkelen oplossingen voor organisaties en zoeken antwoorden op maatschappelijke vraagstukken.

Iets voor jou?

Ben jij nieuwsgierig en voel je je betrokken bij wat er in de maatschappij gebeurt? Wil jij de beste developer, interaction designer of visual designer worden? Dan is Communication and Multimedia Design voor jou de juiste opleiding. Bij CMD in Amsterdam kun jij een bekwame digital designer worden. Tijdens je studie werk je zowel individueel als in teamverband aan projecten en leer je de beste keuzes te maken voor je ontwerp. Het is belangrijk dat je goed kunt communiceren met toekomstige gebruikers van jouw product of dienst. Zij bepalen of iets goed is of niet.

Wat wil je worden?

Binnen de creatieve industrie kun je verschillende rollen kiezen. Bij CMD is de basis voor alle studenten hetzelfde, maar krijg je tegelijk ruimte en tijd om je te specialiseren via de profileringsvakken. Deze zijn gericht op meerdere beroepsrollen: interaction design, visual interface design, front-end development, user experience design of webdevelopment. Bestudeer ook www.cmd-amsterdam.nl/cmd.

Waarom Communication and Multimedia Design bij de HvA?

  • Veel docenten uit de praktijk (van o.a. ontwerpbureaus).
  • Goede samenwerking met de creatieve industrie in en om Amsterdam via studentenprojecten.
  • Een state-of-the-art Usability Lab voor het testen van applicaties en designs.
  • Extra events zoals workshops, lezingen, gastcolleges en excursies.
  • Een groeiend internationaal netwerk.
Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 13 oktober 2017