Hogeschool van Amsterdam

Communicatie

Bachelor, deeltijd

Communicatie en MIC leiden de allround communicatie- en mediaprofessional van de toekomst op. Communicatie en media staan niet los van elkaar; daarom bieden wij een gezamenlijk programma met daarin veel keuzemogelijkheden. Je wordt een mediaprofessional die alles weet over communicatie of een communicatieprofessional die alles weet van media.

De deeltijdopleiding heeft veel inhoudelijke overlap met de voltijdopleiding, maar de vorm van het onderwijs is anders. De lessen zijn op vrijdag, daarnaast is er veel zelfstudie nodig. De opdrachten voer je voor een deel uit in je werk; het is dus van belang dat je werkzaam bent in een relevant werkveld.

Een datum om alvast rekening mee te houden:

  • De verplichte studiekeuzecheckdag voor Communicatie deeltijd is op 25 augustus 2017.

Bij ons krijg je het beste van twee werelden: de beroepspraktijk waaruit onze bevlogen docenten komen en de context van een eigentijdse communicatie- en mediaopleiding bij een erkende professionele hogeschool waar een kenniscentrum aan verbonden is. Hierdoor heb je, na de brede basis van de propedeuse, een aantal keuzemogelijkheden.

Lees meer

Deze opleiding biedt studenten 8 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een studiejaar bevat 42 lesweken. Een contactuur is een onderwijsuur (van 50 minuten) waarbij een docent aanwezig is. De lessen vinden plaats op vrijdag (de hele dag). Incidenteel vinden herkansingen plaats op een avond; dat is ruim van tevoren bekend.

Lees meer

Met onze opleiding kun je veel kanten op. Afhankelijk van je route stomen we je klaar voor een baan op de communicatieafdeling van bijvoorbeeld Heineken, Ahold, KLM of Tommy Hilfiger. Of je kunt kiezen voor de overheid of een non-profitorganisatie. Maar je kunt ook aan de slag bij een reclamebureau waar grote merken jouw klanten zijn. Een andere optie is dat we je klaarstomen voor bijvoorbeeld een baan als redacteur, producer of mediamarketeer bij digitale media, printmedia, tv of radio. Ook kun je na onze opleiding als zelfstandig ondernemer aan de slag. Een mooie promotie bij je huidige werkgever behoort ook tot de mogelijkheden.

Lees meer

Werk in een relevant beroepenveld is belangrijk. Er is geen stage in de deeltijdopleiding opgenomen en dat betekent dat de verschillende opdrachten uitgevoerd moeten worden in het bedrijf of de organisatie waar je werkt. Verder neemt elke student voor de start van de studie deel aan een studiekeuzecheck.

Lees meer

Wil je in september 2017 met je opleiding beginnen, schrijf je dan in aan de hand van het stappenplan. Doe je verzoek tot inschrijving bij voorkeur voor 1 mei 2017, maar uiterlijk op 15 augustus 2017. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck.

Lees meer
CO visual device

Video: Afgestudeerde aan het woord

Merije Schilder - afgestudeerd in 2012 aan de HvA-deeltijdopleiding Communicatie - vertelt in onderstaande video over haar redenen om door te studeren, haar ervaringen met de deeltijdopleiding en wat de studie haar heeft opgeleverd in haar dagelijkse werk als omgevingsmanager bij Waternet.

Start opleiding

De deeltijdopleiding Communicatie start in september. De lessen vinden plaats op vrijdag (de hele dag).

CO in voltijd volgen? Lees hier verder

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie