Hogeschool van Amsterdam

Commerciële Economie voltijd

Informatie start studiejaarpagina's

Op deze pagina vind je alle praktische informatie die je nodig hebt voor de start van je studiejaar en waar je terecht kunt met vragen.

1. Rond je inschrijving af

Met je HvA-ID en je wachtwoord heb je toegang tot de ICT-voorzieningen van de HvA. Je HvA-ID staat vermeld in de welkomstbrief die je per mail krijgt toegestuurd nadat je je hebt ingeschreven. Activeer je HvA-ID via id.student.hva.nl. Klik op de link 'Account activeren' en volg de stappen. Heb je dit gedaan? Log dan in op jouw HvA-mailbox. Check deze regelmatig, anders mis je belangrijke informatie. Inloggen doe je via email.hva.nl met je HvA-ID@hva.nl (let op de toevoeging @hva.nl) en wachtwoord.

Om je studie met succes af te ronden is het belangrijk dat je je goed voorbereidt op je studiekeuze en een opleiding kiest die bij je past. De studiekeuzecheck biedt jou en de opleiding de mogelijkheid om te controleren of je voor de juiste studie hebt gekozen. De studiekeuzecheck is een verplicht onderdeel van de inschrijving voor het eerste jaar van elke voltijdopleiding en geldt voor alle aankomende studenten.

Meer informatie over de studiekeuzecheck.

Heb jij de betaling van je collegegeld al geregeld en alle verdere stappen gezet om je inschrijving af te ronden? Pas als je alle stappen voltooid hebt, kun je in september starten met je opleiding. Zodra je een Bewijs van Inschrijving hebt ontvangen op je HvA- e-mailadres, weet je dat je inschrijving is afgerond.

Bekijk het stappenplan inschrijven.

2. Bereid je goed voor

MijnHvA is de start van elke studiedag. Hier log je in met je HvA-ID, en vind je je rooster, alles wat je moet weten over je vakken, je cijfers en mededelingen van je docent. Is een docent een keer afwezig? Het staat op MijnHvA. Ook vind je hier de A-Z-lijst van je opleiding waar je praktische informatie vindt over o.a. ICT, voorzieningen, reglementen en begeleiding. 
Bekijk ook de instructiefilmpjes.

Vanaf het begin van het studiejaar is de MijnHvApp beschikbaar. Met deze app zie je direct wat je rooster van die dag is, je laatste cijfers, en de belangrijkste mededelingen.

In de Studiegids van je opleiding vind je alle belangrijke info over het onderwijsprogramma: de opbouw van de opleiding, je vakken en keuzemogelijkheden.

Download hier de volledige boekenlijst.

Via de website van Studystore kun je tot 3 september met korting het leermiddelenpakket aanschaffen.

Via Surfspot kun je gratis gebruikmaken van Office-programma’s en krijg je korting op veel andere software.

Iedere student krijgt een collegekaart. Hiermee kun je o.a. printen, boeken lenen en betalen bij automaten. Om je collegekaart aan te vragen upload je eenvoudig je pasfoto via www.mijnhvapas.nl. Hiervoor heb je een HvA-ID en wachtwoord nodig, die je per e-mail hebt ontvangen. Je ontvangt je collegekaart eind augustus.

Als je jouw collegekaart aanvraagt voor 10 augustus, dan ontvang je deze in de week van 20-24 augustus (de week voor de introductie bij de HvA) thuisgestuurd op je correspondentieadres. Vraag je de collegekaart aan na 10 augustus en voor 15 september, dan wordt deze binnen twee werkweken opgestuurd.

Als je je collegekaart per post hebt ontvangen, moet je deze eenmalig activeren bij een van de servicebalies in de gebouwen van de HvA. Neem hiervoor een geldig legitimatiebewijs mee.

N.B. Woon je niet in Nederland? Dan krijg je de collegekaart niet op je huisadres, maar dan ligt deze voor klaar bij een servicebalie

De groepsindeling is vanaf 20 augustus 17:00 uur bekend. Je ontvangt per e-mail bericht over de groepsindeling. Vanaf het moment dat de groepsindeling bekend is, kun je je rooster opvragen via https://rooster.hva.nl. Je kunt je rooster koppelen aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon.

De lessen starten op maandag 3 september. De introductie vindt plaats in de week van 27 augustus t/m 31 augustus. In het HvA jaarrooster kun je zien hoe het studiejaar is ingedeeld en wanneer je vakantie hebt.

Heb je een functiebeperking of chronische ziekte? Dat kan mogelijk je studievoortgang beïnvloeden. In veel gevallen heb je recht op speciale voorzieningen, zoals extra toetstijd of een aangepaste stoel.

Als je dyslexie hebt, kun je online extra toetstijd aanvragen. Dat kan zodra je een HvA-id hebt. Hoe dat werkt, lees je op de pagina studeren met een functiebeperking of chronische ziekte

Heb je een andere beperking of chronische ziekte, of heb je meer voorzieningen nodig, neem dan contact op met de studentendecaan van je opleiding. Hier vind je alle studentendecanen per opleiding.

Op deze pagina lees je meer over studeren met een functiebeperking of chronische ziekte aan de HvA.

Je eerste dagen bij de HvA

Data introductieweek

De introductieweek van Commerciële Economie start op maandag 27 augustus op Wibauthuis en eindigt met een groot slotfeest op vrijdagavond 31 augustus op het terrein van de Westergasfabriek. Blok deze week alvast in je agenda!

Wie organiseert mijn introductieweek?

De Hogeschool van Amsterdam organiseert in samenwerking met tweede- en derdejaars studenten van de opleiding Commerciële Economie en de studievereniging MARCO en de ASVA je introductieweek.

Wat is het programma van mijn introductieweek?

Maak kennis met je klas & Ardennen
Naast 1 introductiedag in het Wibauthuis, reis je samen met je medestudenten 3 dagen af naar de Belgische Ardennen. Medio augustus hoor je of je op maandag of op woensdag vertrekt. Op het programma staan veel sportieve activiteiten zoals mountainbiken, abseilen, teamwork activiteiten, boogschieten en natuurlijk is er tijd voor eten en drinken en gezelligheid.

HvA Experience en eindfeest
Op donderdag 30 en vrijdag 31 augustus zijn er activiteiten voor álle HvA studenten. Op donderdag 30 augustus ontdek je wat het studentenleven aan de HvA inhoudt tijdens de HvA Experience. Van studentendecaan tot sportschool, van uitzendbureau tot aanbod voor extra taal en wiskundeles; je vindt het op de Experience. De dag wordt afgesloten met een drankje en een hapje op het introductiefestival HvA KersVers.

Op vrijdagavond sluit je de introductieweek af met het eindfeest in de WesterUnie. Meer informatie over deze activiteiten vind je op de HvA introductiepagina.

Hoe meld ik me aan?

Informatie over de introductiedag in het Wibauthuis en hoe je je kunt aanmelden voor de dagen in de Ardennen ontvang je op vrijdag 1 juni op je emailadres. Heb je de e-mail niet ontvangen? Download de introductiebrief hier. 

Kosten

De kosten voor de Ardennen zijn 150 euro. Dit is inclusief busreis, 3 dagen verblijf op basis van halfpension en alle activiteiten. Meer informatie over hoe je kan betalen ontvang je op vrijdag 1 juni 2018 op je emailadres.

Heb je een vraag over de introductie? Check de F.A.Q. voor meer informatie

Op elk moment in je studie krijg je begeleiding bij het realiseren van je ambities. De studentbegeleiding begint direct tijdens de start van je opleiding en bestaat onder andere uit:

  • Begeleiding bij je studievoortgang
  • Begeleiding bij je loopbaanontwikkeling
  • Begeleiding bij je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Je krijgt de begeleiding van je docenten, een persoonlijke mentor en een peercoach. Meer weten over studentbegeleiding aan de HvA ? Bekijk dit filmpje over studentbegeleiding.

Als student van de HvA kan je via het netwerk ‘hva’ of ‘eduroam’ snel en veilig internetten en heb je toegang tot alle informatiesystemen. Om verbinding te maken met dit netwerk voer je één keer een aantal stappen uit. Daarna heb je op alle HvA-locaties altijd automatisch verbinding. 

De studievereniging MarCo is inmiddels uitgegroeid tot een begrip onder studenten van de opleiding Commerciële economie.

Bij MarCo leer je veel leuke mede studenten kennen, laten we je de mooiste plekjes van Amsterdam zien en haal je het beste uit je studie door mee te doen met diverse events (beerpong, wintersport, kroegentocht). Ga mee met het introductiekamp, waar je kennis kunt maken met ons. Lid worden? Meld je aan via deze website.

Je studie aan de HvA is niet compleet zonder een lidmaatschap bij studievereniging MarCo. Op de hoogte blijven van de laatste updates? Bekijk ook onze Facebookpagina.

Contact, locatie en social media

Neem bij vragen contact op met de HvA via onderstaande kanalen:

  • Whatsapp: 06 2115 5262
  • Formulier: Stel je vraag
  • Telefoon: 020 595 1400

Volg de HvA via de social media:

 

Locatie Commerciële Economie voltijd

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 15 augustus 2018