Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Commerciële Economie

Je kunt je niet meer inschrijven voor studiejaar 2018-2019. De uiterste inschrijfdeadline was 1 mei. Voor studenten die huidig studiejaar bij een andere opleiding van de HvA of een andere instelling (hogeschool of universiteit) studeren en willen (of moeten) switchen, geldt een uitzondering. En ook als je je voor 1 mei al had ingeschreven voor een andere opleiding, maar na 1 mei je studiekeuze wijzigt, mag je je nog inschrijven tot uiterlijk 15 augustus.

Commerciële Economie studeren? Doe de verplichte studiekeuzecheck Commerciële Economie

Start in september met de opleiding Commerciële Economie en meld je nu aan voor de verplichte studiekeuzecheck. Benieuwd hoe? Op deze pagina lees je alles over aanmelden en de verplichte studiekeuzecheck. 

 

Hoe meld ik me aan voor de studiekeuzecheck?

Dien een inschrijfverzoek in via Studielink

  • Je ontvangt per e-mail een uitnodiging voor deelname aan de studiekeuzecheck.
  • Meld je binnen vier weken na ontvangst van de uitnodiging voor de verplichte studiekeuzecheck aan. Je ontvangt een dag na aanmelding bevestiging per e-mail. Heb je na 20 juli 2018 een inschrijfverzoek ingediend via Studielink? Meld je uiterlijk 17 augustus 2018 aan voor de verplichte studiekeuzecheck.
  • Te laat met aanmelden? De opleiding wijst je inschrijfverzoek af.

 

Spam folder

Heb jij een inschrijfverzoek in Studielink gedaan maar zie je geen uitnodiging in je inbox? Check ook je spamfolder. Soms belandt een e-mail van de HvA in je spamfolder.
 

Waar bestaat de studiekeuzecheck van Commerciële Economie uit?

De studiekeuzecheck bestaat uit een online cursus (thuis). NB. Dit geldt alleen voor aanmelders vanaf 20 juni 2018 met toelatingsrecht.

 

Inhoud online cursus

In de online cursus maak je kennis met de belangrijkste vakken van de opleiding Commerciële Economie. Zo test je of Commerciële Economie de beste opleiding voor jou is. De online cursus bestaat onder andere uit filmpjes, toetsen en een vragenlijst studentbegeleiding.

 

Rond de online cursus voor de deadline af

Je exacte deadline staat in de cursus vermeld. Je bent ongeveer 8 uur met de online cursus bezig. Alleen als je de online cursus voor de deadline afrondt, kun je in september starten met de opleiding Commerciële Economie. 

Na de studiekeuzecheck van vorig jaar was 90% van de ondervraagde studiekiezers zeker van zijn of haar keuze voor Commerciële Economie.

Veel succes en plezier bij je studiekeuzecheck.

Aangemeld vanaf 20 juni? De verplichte studiekeuzecheck bestaat voor jou uit een online cursus. Er volgt geen bijeenkomst op school.

Het moment waarop je de link naar de online cursus ontvangt is afhankelijk van je aanmelding:

  • Aanmelding van 20 juni tot en met 31 juli: je ontvangt op 1 augustus bericht per e-mail
  • Aanmelding vanaf 1 augustus t/m 12 augustus: je ontvangt op 13 augustus bericht per e-mail
  • Aanmelding tussen 13 augustus en 15 augustus: je ontvangt uiterlijk 16 augustus bericht per e-mail.

Check ook je spamfolder. Soms belandt een e-mail van de HvA in je spamfolder.

Doe je de studiekeuzecheck in augustus?  Als je de online cursus tijdig en volledig hebt afgerond, ontvang je binnen twee weken na de deadline een studiekeuzeadvies per e-mail.

Het studiekeuzeadvies bestaat uit de resultaten van de toetsen in de online cursus. Het studiekeuzeadvies is niet bindend, maar maakt het voor jou en de opleiding mogelijk om nog één keer te checken of je voor de juiste studie hebt gekozen. 

Studiekeuzeworkshop

Ontdek je tijdens je studiekeuzecheck dat de opleiding Commerciële Economie toch niet bij je past of heb je twijfels, dan kun je deelnemen aan een gratis studiekeuzeworkshop van 3 uur. In deze workshop ga je in een klein groepje en onder begeleiding van een studiekeuzecoach focus aanbrengen in je studiekeuzeproces. Je neemt je aanvankelijke studiekeuze onder de loep en maakt een studie- en beroepskeuzetest. Na afloop van de workshop heb je een actieplan met concrete stappen die je gaat zetten. Meer informatie over de studiekeuzeworkshop.

Vragen over studiekeuzecheck? Bekijk de veelgestelde vragen

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 24 juli 2018