Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Commerciële Economie

Schrijf je in op uiterlijk 1 mei 2019 voor studiejaar 2019-2020. Gebruik hiervoor het stappenplan. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck. Op studiekeuzecheck vind je alle informatie over regels en uitzonderingen.

Commerciële Economie studeren? Doe de verplichte studiekeuzecheck Commerciële Economie. De studiekeuzecheck geeft je de kans voor de start van je opleiding te checken of dit de opleiding is die het beste bij je past.

Start in september 2019 met de opleiding Commerciële Economie en meld je nu aan voor de verplichte studiekeuzecheck. Benieuwd hoe? Op deze pagina lees je alles over aanmelden en de verplichte studiekeuzecheck.

 

Dien vanaf 10 oktober 2018 een inschrijfverzoek in via Studielink en check het stappenplan inschrijven:

 • Je ontvangt vanaf half januari per e-mail een uitnodiging voor deelname aan de studiekeuzecheck.
 • Meld je binnen vier weken na ontvangst van de uitnodiging aan voor de verplichte studiekeuzecheck. De data van de bijeenkomsten staan verder op deze pagina vermeld. Houd bij het kiezen van een datum rekening met je centrale eindexamens (voortgezet onderwijs).
 • Te laat met aanmelden? De opleiding wijst je inschrijfverzoek af. Dit betekent dat je niet met de opleiding kunt starten. Meld je tijdig aan voor de studiekeuzecheck.

Let op
Het aantal plekken is beperkt. Meld je zo vroeg mogelijk aan en kies uit meer data.

Spam folder

Heb jij een inschrijfverzoek in Studielink gedaan maar zie je geen uitnodiging in je inbox? Check ook je spamfolder. Soms belandt een e-mail van de HvA in je spamfolder.

De studiekeuzecheck bestaat uit twee verplichte onderdelen:

 1. huiswerk in de vorm van een online cursus (thuis)
 2. een bijeenkomst op school

Huiswerk: online cursus

Drie weken voor je studiekeuzecheck ontvang je de link naar de verplichte online cursus. In de online cursus maak je kennis met de belangrijkste vakken van de opleiding Commerciële Economie. Zo test je of Commerciële Economie de beste opleiding voor jou is.

Rond binnen twee weken de online cursus af

Je exacte deadline staat in de cursus vermeld. Je bent ongeveer 8 uur met de online cursus bezig. Voorwaarde voor deelname aan de bijeenkomst: je hebt de online cursus voor de deadline en volledig afgerond.

Bijeenkomst op school

Heb je de online cursus tijdig en volledig afgerond? Dan ben je welkom op de bijeenkomst op school. Tijdens de bijeenkomst op school ontmoet je docenten, ouderejaars studenten en medestudenten. Samen bespreken jullie de inhoud van de online cursus en je krijgt een rondleiding door het gebouw.

Bekijk dit filmpje voor een sfeerimpressie tijdens de bijeenkomst op school.

De studiekeuzecheck geeft je een beeld van:

 • de inhoud van de opleiding
 • de vakken
 • de huiswerkbelasting.

Na de studiekeuzecheck van vorig jaar was 90% van de ondervraagde studiekiezers zeker van zijn of haar keuze voor Commerciële Economie.

Veel succes en plezier bij je studiekeuzecheck.

De data voor de bijeenkomst van de studiekeuzecheck 2019 vind je hieronder.

De genoemde tijden zijn inclusief een inloop van 30 minuten. De bijeenkomsten zijn gepland op:

 • woensdag 3 april 2019 van 14:00 tot 16:30 uur
 • woensdag 8 mei 2019 van 14:00 tot 16:30 uur
 • woensdag 8 mei 2019 van 16:00 tot 18:30 uur
 • woensdag 12 juni 2019 van 14:00 tot 16:30 uur
 • woensdag 12 juni 2019 van 16:00 tot 18:30 uur
 • woensdag 10 juli 2019 van 14:00 tot 16:30 uur
 • woensdag 10 juli 2019 van 16:00 tot 18:30 uur

Houd alvast rekening in je agenda met deze data.

Heb je de online cursus tijdig en volledig afgerond én ben je aanwezig geweest tijdens de bijeenkomst op school? Dan ontvang je binnen twee weken na de bijeenkomst op school een studiekeuzeadvies per e-mail.

Het studiekeuzeadvies bestaat uit de resultaten van de toetsen in de online cursus. Het studiekeuzeadvies is niet bindend, maar maakt het voor jou en de opleiding mogelijk om nog één keer te checken of je voor de juiste studie hebt gekozen. 

Studiekeuzeworkshop

Kom je er bij je studiekeuzecheck of selectie achter dat de HvA-opleiding waarvoor je gekozen hebt toch niet bij je past of heb je twijfels, dan is de studiekeuzeworkshop geschikt voor jou. Interesse in studiekeuzeworkshop? Op deze pagina vind je alle informatie over studiekeuzeworkshop.

Vragen over studiekeuzecheck? Bekijk de veelgestelde vragen

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 16 oktober 2018