Hogeschool van Amsterdam

Commerciële Economie 3-jarig traject

Start studiejaar

Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt voor de start van je studiejaar.

Op deze pagina:

Met je HvA-ID en je wachtwoord heb je toegang tot de ICT-voorzieningen van de HvA. Je HvA-ID staat vermeld in de welkomstbrief die je per mail krijgt toegestuurd nadat je je hebt ingeschreven. Je kunt je HvA-ID activeren via id.student.hva.nl. Klik op de link 'Account activeren' en volg de gevraagde stappen. Heb je dit gedaan? Log dan in op jouw HvA-mailbox. Het is belangrijk dat je deze mailbox regelmatig checkt, omdat je anders belangrijke informatie mist. Inloggen doe je via email.hva.nl met je HvA-ID@hva.nl (let op de toevoeging @hva.nl) en wachtwoord.

Heb jij de betaling van je collegegeld al geregeld en alle verdere stappen gezet om je inschrijving af te ronden? Pas als je alle stappen voltooid hebt kun je in september starten met je opleiding. Zodra je een Bewijs van Inschrijving hebt ontvangen via een e-mail op je HvA- e-mailadres weet je dat je inschrijving is afgerond.

Iedere student krijgt een collegekaart. Hiermee kun je o.a. printen, boeken lenen, betalen bij automaten, legitimeren bij toetsen etc. Om je collegekaart aan te vragen upload je eenvoudig je pasfoto via www.mijnhvapas.nl. Hiervoor heb je een HvA-ID en wachtwoord nodig, die je per e-mail hebt ontvangen. Je ontvangt je collegekaart eind augustus.

Als je je collegekaart op je huisadres hebt ontvangen moet je deze eenmalig activeren bij een van de Servicebalies in de gebouwen van de HvA. Neem voor het activeren je collegekaart en een geldig legitimatiebewijs mee. Als je collegekaart is geactiveerd kun je er o.a. mee printen, boeken lenen, betalen bij automaten, legitimeren bij toetsen etc.

N.B. Ben je een internationale student? Dan krijg je de collegekaart niet op je huisadres, maar dan ligt deze klaar bij de Servicebalie. 

De introductieweek bestaat uit twee keuzeonderdelen: een centrale introductie van de HvA of een introductiekamp in de Ardennen.

Introductiekamp Ardennen

De opleiding Commerciële Economie Voltijd (VWO-route) organiseert van 30 augustus t/m 1 september een 3-daags introductiekamp in de Belgische Ardennen. Deelname is op vrijwillige basis. Ga je mee, dan wordt je ingedeeld in je toekomstige klas waardoor je je klasgenoten goed leert kennen. Nadere informatie over de exacte data en een uitnodiging om je in te schrijven ontvang je uiterlijk vrijdag 30 juni via e-mail.
 

Ga je niet mee naar de Ardennen, dan ben je van harte welkom op Kersvers HvA: de centrale introductie van de HvA.

  • Op donderdag 31 augustus maak je kennis met de stad en de HvA. Ga lekker varen over de grachten, aapjes kijken in de dierentuin, roeien op de Amstel, chillen in het Vondelpark met verenigingen, of neem een kijkje achter de schermen bij musea en interessante bedrijven! Maak kennis met de stad Amsterdam. Voor dit ochtendprogramma (van 9.00 tot 12.30 uur) kun je je nog tot en met 19 augustus aanmelden via www.kersvers.org.
    Van 13.00 tot 20.00 uur vindt het (gratis) Kersvers Festival plaats op het Wibauthof, met studie-, studentenverenigingen, studentenorganisaties, de HvA en een breed muziekprogramma. Het festival is zo veelzijdig dat er voor ieder wat wils is.

  • Op vrijdag 1 september van 15.00 tot 19.00 uur is er een sportprogramma op het Science Park. Maak kennis met verschillende sporten die aangeboden worden door de studentensportverenigingen. Aansluitend kun je bbq-en, waarvoor je vanaf 16 juli kaarten kunt kopen. De week wordt afgesloten met een spetterend slotfeest georganiseerd door KersVers in de Westerunie. Vanaf maandag 17 juli gaat de kaartverkoop van start. Blijf op de hoogte en volg KersVers op Facebook.

Je groepsindeling wordt op maandag 21 augustus bekend gemaakt. Je ontvangt een email op zowel je HvA-adres als op het in Studielink opgegeven adres. Vanaf het moment dat je je groepsindeling hebt, kun je je rooster opvragen via https://rooster.hva.nl. Je kunt je rooster koppelen aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon. In het HvA jaarrooster kun je zien hoe het studiejaar is ingedeeld en wanneer je vakantie hebt.

 

Download de boekenlijst van je opleiding (pdf).

 

MijnHvA is de start van elke studiedag. Hier log je in met je HvA-ID, en vind je je rooster, alles wat je moet weten over je vakken, je cijfers en mededelingen van je docent. Is een docent een keer afwezig? Het staat op MijnHvA.  Ook vind je hier de A-Z-lijst van je opleiding waar je praktische informatie vindt over o.a. ICT, voorzieningen, reglementen en begeleiding. 
Bekijk ook de instructiefilmpjes.

Als student van de HvA kan je via het netwerk ‘hva’ of ‘eduroam’ snel en veilig internetten en heb je toegang tot alle informatiesystemen. Om verbinding te maken met dit netwerk voer je één keer een aantal stappen uit. Daarna heb je op alle HvA-locaties altijd automatisch verbinding. 

In de Studiegids vind je alle belangrijke info over het onderwijsprogramma: de opbouw van de opleiding, je vakken en verplichte literatuur. Vanaf 1 juni staat de geupdate informatie voor het studiejaar 2017/2018 hierop. De link naar de Studiegids vind je hier.

Studenten met een functiebeperking hebben in veel gevallen recht op speciale voorzieningen. Dat kan bijvoorbeeld gaan om een speciale stoel, meer tijd voor het maken van toetsen of toetsen met grote letters. Voor voorzieningen kun je terecht bij de studentendecanen.

Meer informatie over studeren met functiebeperking

De studievereniging van de opleiding Commerciele Economie aan de HvA is SV MarCo. Deze organiseert o.a. studiegerelateerde activiteiten, borrels en bedrijfsbezoeken.

Wil naast je studie je kennis verdiepen of verbreden? Via het Studium Excellentie kun je deelnemen aan interessante programma’s naast je studie. Bij aanname vergoedt de HvA je deelnamekosten.

Studenten kunnen gebruikmaken van de collectieve zorgverzekering bij Zilveren Kruis Achmea. Dit is de Vereniging Hogescholen overeengekomen met Zilveren Kruis Achmea. Op de website van Zilveren Kruis Achmea kun je meer lezen over deze zorgverzekering. Om je voor deze verzekering aan te melden moet je het collectiviteitsnummer opgeven: 207000892.

Locatie Opleiding Commerciele Economie 3-jarig traject

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 18 juli 2017