Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Je kunt je niet meer inschrijven voor studiejaar 2018-2019. De uiterste inschrijfdeadline was 1 mei. Voor studenten die huidig studiejaar bij een andere opleiding van de HvA of een andere instelling (hogeschool of universiteit) studeren en willen (of moeten) switchen, geldt een uitzondering. En ook als je je voor 1 mei al had ingeschreven voor een andere opleiding, maar na 1 mei je studiekeuze wijzigt, mag je je nog inschrijven tot uiterlijk 15 augustus.

Commerciële Economie 3-jarig traject studeren? Doe de verplichte studiekeuzecheck Commerciële Economie 3-jarig traject

Start in september met de opleiding Commerciële Economie 3-jarig traject en meld je nu aan voor de verplichte studiekeuzecheck. Benieuwd hoe? Op deze pagina lees je alles over aanmelden en de verplichte studiekeuzecheck. 

 

Hoe meld ik me aan voor de studiekeuzecheck?

Dien een inschrijfverzoek in via Studielink

  • Je ontvangt per e-mail een uitnodiging voor deelname aan de studiekeuzecheck.
  • Meld je binnen vier weken na ontvangst van de uitnodiging voor de verplichte studiekeuzecheck aan. Je ontvangt een dag na aanmelding bevestiging per e-mail.
  • Te laat met aanmelden? De opleiding wijst je inschrijfverzoek af.

 

Spam folder

Heb jij een inschrijfverzoek in Studielink gedaan maar zie je geen uitnodiging in je inbox? Check ook je spamfolder. Soms belandt een e-mail van de HvA in je spamfolder.
 

Waar bestaat de studiekeuzecheck van Commerciële Economie 3-jarig traject uit?

De studiekeuzecheck bestaat uit een online cursus (thuis). NB. Dit geldt alleen voor aanmelders vanaf 20 juni 2018 met toelatingsrecht. Voor 20 juni aangemeld? Dan is de bijeenkomst op school waarvoor je bent aangemeld ook verplicht.

 

Inhoud online cursus

In de online cursus maak je kennis met de belangrijkste vakken van de opleiding. Zo test je of Commerciële Economie 3-jarig traject de beste opleiding voor jou is. De online cursus bestaat onder andere uit filmpjes, toetsen en een vragenlijst studentbegeleiding.

 

Rond de online cursus voor de deadline af

Je exacte deadline staat in de cursus vermeld. Je bent ongeveer 8 uur met de online cursus bezig. Alleen als je de online cursus voor de deadline afrondt, kun je in september starten met de opleiding Commerciële Economie 3-jarig traject. 

Na de studiekeuzecheck van vorig jaar was 89% van de ondervraagde studiekiezers zeker van zijn of haar keuze voor Commerciële Economie 3-jarig traject.

Veel succes en plezier bij je studiekeuzecheck.

Aangemeld vanaf 20 juni? De verplichte studiekeuzecheck bestaat voor jou uit een online cursus. Er volgt geen bijeenkomst op school.

Het moment waarop je de link naar de online cursus ontvangt is afhankelijk van je aanmelding:

  • Aanmelding van 20 juni tot en met 31 juli: je ontvangt op 1 augustus bericht per e-mail
  • Aanmelding vanaf 1 augustus t/m 12 augustus: je ontvangt op 13 augustus bericht per e-mail
  • Aanmelding tussen 13 augustus en 15 augustus: je ontvangt uiterlijk 16 augustus bericht per e-mail.

Check ook je spamfolder. Soms belandt een e-mail van de HvA in je spamfolder.

Als je de online cursus tijdig en volledig hebt afgerond én aanwezig bent geweest tijdens de bijeenkomst op school, ontvang je binnen twee weken na de bijeenkomst op school een studiekeuzeadvies per e-mail.

Het studiekeuzeadvies bestaat uit de resultaten van de toetsen in de online cursus. Het studiekeuzeadvies is niet bindend, maar maakt het voor jou en de opleiding mogelijk om nog één keer te checken of je voor de juiste studie hebt gekozen. 

Studiekeuzeworkshop

Ontdek je tijdens je studiekeuzecheck dat de opleiding Commerciële Economie 3-jarig traject toch niet bij je past of heb je twijfels, dan kun je deelnemen aan een gratis studiekeuzeworkshop van 3 uur. In deze workshop ga je in een klein groepje en onder begeleiding van een studiekeuzecoach focus aanbrengen in je studiekeuzeproces. Je neemt je aanvankelijke studiekeuze onder de loep en maakt een studie- en beroepskeuzetest. Na afloop van de workshop heb je een actieplan met concrete stappen die je gaat zetten. Meer informatie over de studiekeuzeworkshop.

Vragen over studiekeuzecheck? Bekijk de veelgestelde vragen

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 20 juni 2018