Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Schrijf je in op uiterlijk 1 mei 2018 voor studiejaar 2018-2019. Gebruik hiervoor het stappenplan. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck. Op studiekeuzecheck vind je alle informatie over regels en uitzonderingen.

Na je inschrijfverzoek via Studielink ontvang je per e-mail een uitnodiging om je aan te melden voor de studiekeuzecheck.

Zorg dat je je zo snel mogelijk aanmeldt, maar uiterlijk binnen vier weken na die e-mail. Als je dit niet of te laat doet, kun je niet deelnemen aan de studiekeuzecheck en wordt je inschrijfverzoek afgewezen.

Spamfolder
Check ook je spamfolder, het kan voorkomen dat een e-mail van de HvA in je spamfolder terechtkomt.

De studiekeuzecheck bestaat uit twee verplichte onderdelen:

  1. Verplicht huiswerk in de vorm van een online cursus (thuis)
  2. Verplichte bijeenkomst op school


Huiswerk: online cursus

Drie weken voor de door jou gekozen datum van de studiekeuzecheck ontvang je de link naar de verplichte online cursus. Je hebt dan twee weken de tijd om de online cursus af te ronden.

Je bent ongeveer 6 tot 8 uur met de online cursus bezig. Houd hier dus rekening mee bij het kiezen van een studiekeuzecheckdag.

Als je de online cursus niet tijdig afrondt, kun je helaas niet deelnemen aan de bijeenkomst op school. Zorg er dan ook voor dat je de online cursus tijdig afrondt.

Bijeenkomst op school

Tijdens de bijeenkomst op school bespreek je de online cursus en maak je al  kennis met docenten en medestudenten. De bijeenkomst bestaat uit vier onderdelen. Een korte toelichting per onderdeel vind je hieronder:

  1. Kennismaken: tijdens de bijeenkomst op school leer je medestudenten kennen, maar ook een aantal docenten van onze opleiding.  
  2. De opleiding leren kennen: wat weet jij al over de opleiding, de vakken, de competenties en toekomstige beroepen? We gaan ook in op de overeenkomsten en verschillen tussen het vierjarige en het driejarige traject.
  3. Verwachtingen: wat kan jij van de opleiding verwachten en wat verwachten wij van jou?
  4. College: Hoe is het gesteld met jouw overtuigingskracht? De essentie van verkoop ligt namelijk in effectieve communicatie. Gedurende 45 minuten stap je na wat tips & tricks uit je 'comfort zone' om zo ervaring op te doen in de wereld van sales.

De data voor de studiekeuzecheck 2018 zijn hieronder vermeld. De genoemde tijden zijn inclusief een inloop van 30 minuten.

De bijeenkomsten zijn gepland op:

  • woensdag 30 mei 2018 van 14:00 tot 16:30 uur
  • dinsdag 12 juni 2018 van 14:00 tot 16:30 uur
  • woensdag 11 juli 2018 van 14:00 tot 16:30 uur

Houd alvast rekening in je agenda met deze data. Vanaf 9 januari 2018 ontvang je een e-mail met meer informatie over de studiekeuzecheck en hoe je je kunt aanmelden voor een van deze data.  

NB. Houd bij het kiezen van een datum voor de studiekeuzecheck ook rekening met de data van jouw centrale eindexamens (voortgezet onderwijs).

Als je de online cursus tijdig en volledig hebt afgerond én aanwezig bent geweest tijdens de bijeenkomst op school, ontvang je binnen twee weken na de bijeenkomst op school een studiekeuzeadvies.

Het studiekeuzeadvies is niet bindend en bestaat uit de resultaten van de toetsen in de online cursus.

Vragen over studiekeuzecheck? Bekijk de veelgestelde vragen

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 14 maart 2018