Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Built Environment

Schrijf je in op uiterlijk 1 mei 2019 voor studiejaar 2019-2020. Gebruik hiervoor het stappenplan. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck. Op studiekeuzecheck vind je alle informatie over regels en uitzonderingen.

De studiekeuzecheck van Built Environment zal plaatsvinden op:

  • Maandag 1 april van 9.30 uur tot 16.00 uur
  • Maandag 24 juni van 9.30 uur tot 16.00 uur
  • Dinsdag 25 juni van 9.30 uur tot 16.00 uur

Houd alvast rekening in je agenda met deze data. Vanaf half januari 2019 ontvang je een e-mail met meer informatie over de studiekeuzecheck en hoe je je moet aanmelden voor een van deze data.  

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig.

Het huiswerk vormt een kennismaking met de drie leerroutes binnen de opleiding. Het is een zelfstudieopdracht waarin je je eigen woonomgeving beschrijft aan de hand van een aantal vragen die voor alle drie leerroutes relevant zijn.

Tijdens de studiekeuzecheck ben je alvast voor een dag student. Voor de studiekeuzecheckdag krijg je huiswerk. Dat huiswerk dient als nadere kennismaking met de drie leerroutes en in het bijzonder met de voorkeursleerroute. Het programma van de studiekeuzedag ziet er als volgt uit:

  • Ontvangstcollege van 30 minuten
  • Wiskundetoets van 60 minuten. Hier hoef je niets voor voor te bereiden. Je huidige wiskundekennis wordt vastgesteld.
  • Een introductie per leerroute.  
  • Projectopdracht in groepjes van zes medestudenten
  • Een groepsgesprek van ongeveer 30 minuten over je motivatie, je verwachting van de opleiding, de huiswerkopdracht en het resultaat van je wiskundetoets.

Zonder deelname aan de studiekeuzecheck heb je geen toelatingsrecht tot de opleiding.

Binnen twee weken na deelname ontvang je een studiekeuzeadvies. Het studiekeuzeadvies is gebaseerd op de kwaliteit van het gemaakte huiswerk, de wiskundetoets en je motivatie voor de opleiding.

Heb je na het lezen van de veelgestelde vragen toch nog een vraag? Stel je vraag dan aan het Onderwijsbureau via het digitaal loket.

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek 17 oktober 2018