Hogeschool van Amsterdam

Jaar 1 en 2

Bouwkunde

Kies je na de brede oriëntatie in het eerste jaar voor de leerroute Bouwkunde, dan verdiep je je verder in de vakgebieden ontwerpen, construeren en bouwen. Ook het samenwerken met andere studenten en disciplines binnen dit vakgebied staan in het eerste en tweede jaar centraal.

Je krijgt colleges en ontwikkelt vaktechnische en sociale vaardigheden in verschillende practica en individuele projecten. Daarnaast word je ook begeleid in je persoonlijke ontwikkeling. Tijdens deze leerroute krijg je vakken als Bouwfysica, Bouwtechniek, Architectuur/stedenbouw, Constructie, Technische Mechanica, Wiskunde, Ontwerpen met Materialen en Begroten en Plannen. Vanaf het tweede jaar kies je een afstudeerrichting.

Het geleerde breng je in de tweede helft van het tweede jaar in praktijk. Tijdens een groot project van een half jaar werk je met studenten uit de twee andere leerroutes (Bouwtechnische Bedrijfskunde en Civiele Techniek) samen aan een opdracht. Zo leer je over de grenzen van je eigen vakgebied heen kijken.

Built Environment
Gepubliceerd door  Faculteit Techniek 25 november 2016