Hogeschool van Amsterdam

Bestuurskunde

Start studiejaar

Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt voor de start van je studiejaar.

Op deze pagina:

HvA-ID en HvA-e-mail Met je HvA-ID en je wachtwoord heb je toegang tot de ICT-voorzieningen van de HvA. Je HvA-ID staat vermeld in de welkomstbrief die je per mail krijgt toegestuurd nadat je je hebt ingeschreven. Je kunt je HvA-ID activeren via id.student.hva.nl. Klik op de link 'Account activeren' en volg de gevraagde stappen. Heb je dit gedaan? Log dan in op jouw HvA-mailbox. Het is belangrijk dat je deze mailbox regelmatig checkt, omdat je anders belangrijke informatie mist. Inloggen doe je via email.hva.nl met je HvA-ID@hva.nl (let op de toevoeging @hva.nl) en wachtwoord.

Heb jij de betaling van je collegegeld al geregeld en alle verdere stappen gezet om je inschrijving af te ronden? Pas als je alle stappen voltooid hebt kun je in september starten met je opleiding. Zodra je een Bewijs van Inschrijving hebt ontvangen via een e-mail op je HvA e-mailadres weet je dat je inschrijving is afgerond.

Iedere student krijgt een collegekaart. Hiermee kun je o.a. printen, boeken lenen, betalen bij automaten, legitimeren bij toetsen etc. Om je collegekaart aan te vragen upload je eenvoudig jouw pasfoto via www.mijnhvapas.nl. Hiervoor heb je een HvA-ID nodig, die je per e-mail hebt ontvangen. Je ontvangt jouw collegekaart eind augustus.

Als je jouw collegekaart op je huisadres hebt ontvangen moet je deze eenmalig activeren bij een van de Servicebalies in de gebouwen van de HvA. Neem voor het activeren je collegekaart en een geldig legitimatiebewijs mee. Als je collegekaart is geactiveerd kun je er o.a. mee printen, boeken lenen, betalen bij automaten, legitimeren bij toetsen etc.

N.B. Ben je een internationale student? Dan krijg je de collegekaart niet op je huisadres, maar ligt deze klaar bij de Servicebalie.

De vijfdaagse introductie van de opleiding Bestuurskunde start gezamenlijk op maandag 28 augustus om 10.10 uur in het Benno Premselahuis BPH 00B02 (Rhijnspoorplein 1) en wordt afgesloten op vrijdag 1 september in de Westerunie (Klönneplein 4-6).

De opleiding Bestuurskunde verzorgt de eerste drie dagen van de introductie:

  • Maandag 28 augustus van 10.10 tot 14.30 uur (Benno Premselahuis en Wibauthuis)
  • Dinsdag 29 augustus van 12.00 tot 18.00 uur (Wibauthuis en Oosterpark)
  • Woensdag 30 augustus van 12.00 tot 20.00 uur (Wibauthuis en een afsluitend diner)

Het definitieve programma van de opleidingsintroductie ontvang je voor 25 augustus per e-mail.

Na je driedaagse opleidingsintroductie ben je van harte welkom op Kersvers HvA: de centrale introductie van de HvA.

  • Op donderdag 31 augustus maak je kennis met de stad en de HvA. In de ochtend beleef je Amsterdam met allerlei activiteiten verspreid door de stad. Van 13 uur tot 20 uur is het Kersvers festival op de Amstelcampus van de HvA met informatieve, muzikale en culinaire activiteiten. Neem daar een voorproefje op je studententijd!
  • Op vrijdag 1 september gaat Kersvers HvA verder met in de middag allerlei sportieve, culturele en creatieve activiteiten. De week wordt afgesloten vanaf 22.00 uur met een groot HvA feest. 

Kijk voor meer informatie  op kersvers.org en volg meteen de facebookpagina voor alle updates over het programma!

Het collegejaar start op maandag 28 augustus met een introductieweek. Op maandag 3 september starten de eerste colleges. Je wordt eerst in een voorlopige groep geplaatst, deze indeling ontvang je voor 25 augustus per e-mail. De definitieve groepsindeling kan pas na de eerste lesweek worden vastgesteld in verband met de definitieve inschrijvingen in Studielink (die na 1 september plaatsvindt). Om inzicht te geven in jouw rooster, kun je vanaf 10 juli een van de groepen (BV101-105) selecteren via https://rooster.hva.nl. Bekijk alle groepen voor de exacte verschillen in het lesrooster. Roosterwijzigingen onder voorbehoud. Voor vragen over de groepsindeling of het rooster, stuur je een mail naar j.wolters2@hva.nl. Verzoeken kunnen tot uiterlijk 14 augustus worden ingediend. Wij doen ons best om aan jouw verzoek te voldoen, echter geven wij geen garanties.

Je kunt je rooster, als de groepsindeling definitief is, koppelen aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon. In de Jaarplanning kun je zien hoe het studiejaar is ingedeeld en wanneer je vakantie hebt.

De boekenlijst van je opleiding is beschikbaar via Athenaeum Boekhandel. Via Surfspot kun je gratis gebruik maken van Office-programma’s en krijg je korting op veel andere software.

 

MijnHvA is de start van elke studiedag. Hier log je in met je HvA-ID, en vind je je rooster, alles wat je moet weten over je vakken, je cijfers en mededelingen van je docent. Is een docent een keer afwezig? Het staat op MijnHvA. Ook vind je hier de A-Z-lijst van je opleiding waar je praktische informatie vindt over o.a. ICT, voorzieningen, reglementen en begeleiding. 

Als student van de HvA kan je via het netwerk ‘hva’ of ‘eduroam’ snel en veilig internetten en heb je toegang tot alle informatiesystemen. Om verbinding te maken met dit netwerk voer je één keer een aantal stappen uit. Daarna heb je op alle HvA-locaties altijd automatisch verbinding. 

In de Studiegids van je opleiding vind je alle belangrijke info over het onderwijsprogramma: de opbouw van de opleiding, je vakken en keuzemogelijkheden.

Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 20 juli 2017