Hogeschool van Amsterdam

Bestuurskunde

Bestuurskunde/Overheidsmanagement. Bachelor, voltijd

Hoe bestuur je een stad? Als bestuurskundige werk je aan actuele grootstedelijke vraagstukken. Maatschappelijke, economische, politieke en sociaal-culturele ontwikkelingen beïnvloeden voortdurend je agenda.

Bestuurskunde wat voor jou?

Ben jij een echte netwerker, iemand die creatief, sociaal en communicatief is en die precies wil weten hoe de structuur van de overheid en maatschappelijke organisaties in elkaar steekt? Wil je werken aan actuele maatschappelijke vraagstukken op het gebied van milieu, onderwijs, integratie en veiligheid zoals bijvoorbeeld het de opvang en integratie van vluchtelingen, de realisatie van naschoolse opvang of hoe je creatieve industrie kunt aantrekken?

Dan is de opleiding Bestuurskunde wellicht geschikt voor jou. En Amsterdam is dé plek om het vak Bestuurskunde te leren. Want in Amsterdam spelen veel partijen een rol bij complexe vraagstukken in de grote stad.

Bestuurskunde is een vierjarige voltijd bacheloropleiding. Vanaf het begin van de opleiding maak je kennis met de praktijk. Projectopdrachten die je uitvoert bij opdrachtgevers in de praktijk, spelen een belangrijke rol. De theorie leer je tijdens de opleiding en pas je toe in de praktijk door middel van de projectopdrachten. Organisaties in Amsterdam zijn bij uitstek geschikt als participant en de opleiding speelt zich gedeeltelijk af in de Amsterdamse wijken.

Lees meer

Deze opleiding biedt studenten 20 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een studiejaar bevat 42 lesweken. Een contactuur is een onderwijsuur (van 50 minuten) waarbij een docent aanwezig is. Naast de contacturen besteed je ca. 20 uur alleen of met medestudenten aan projecten en onderzoek, maak je opdrachten en bereid je je voor op lessen en tentamens door middel van zelfstudie.

Lees meer

Na je afstuderen ben je een urban public professional, een bestuurskundige die werkt in de dynamische context van een grote stad.

Lees meer

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Voor de opleiding Bestuurskunde gelden aanvullende eisen.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk in op 1 mei via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig (reken hiervoor op circa 5 werkdagen). Na inschrijving is het verplicht deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor door de Hogeschool van Amsterdam uitgenodigd.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht