Hogeschool van Amsterdam

Studieprogramma

Bedrijfskunde MER

In vier jaar tijd maak je kennis met de theorie en praktijk rond Bedrijfskunde MER.

Je begint met een brede oriëntatie: je maakt kennis met belangrijke processen in een organisatie, het business model en de financiële situatie van een bedrijf. Naast de kennis die je opdoet, train je ook je vaardigheden, bijvoorbeeld tijdens het opzetten van een onderneming. In de loop van de opleiding kun je je verder verdiepen door de keuze van je minor of door bijvoorbeeld stage te lopen in het buitenland. Je rondt de studie af met een afstudeeropdracht in een organisatie die je zelf kiest.

Belangrijke vakken:
Operations, Informatiemanagement, Organisatie & Gedrag, Finance, Recht, Marketing en Professionele vaardigheden.

Belangrijkrijke competenties:
samenwerken, communiceren en professionaliseren. Voor ambitieuze studenten die extra uitdaging willen, is er een aanvullend onderwijsprogramma.

Sport tijdens de studie is een belangrijk onderdeel van de persoonlijke en professionele ontwikkeling van studenten. Sport is dan ook een verplicht onderdeel in het eerste studiejaar.

Onder andere door te sporten, ontwikkel je competenties (bijvoorbeeld: samenwerken) en vaardigheden (bijvoorbeeld: doorzettingsvermogen) die van grote waarde zijn tijdens de studie en later in het bedrijfsleven. Door sport kun je uitdagingen in de studie beter aan en behaal je betere studieresultaten. Je leert jezelf en je klasgenoten op een andere manier kennen.

Het sportaanbod is zeer divers. Zo zijn er sporten zoals roeien, tennis, klimmen, golf, fitness, schaatsen, snorkelen, schermen en mountainbiken. Ook buiten het studieprogramma en de sportlessen om worden studentensportactiviteiten (zoals Dam-tot-Damloop, sloeproeien, wintersportreis) georganiseerd.

Bekijk hier het sportfilmpje.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 28 juni 2017