Hogeschool van Amsterdam

Studiebelasting

Bedrijfskunde MER

Bij deze opleiding heb je minimaal 16 contacturen per week in de eerste 2 studiejaren. Een studiejaar bevat 38 lesweken.

Onder contacttijd vallen onder meer hoor- en werkcolleges, projectbegeleiding en studiebegeleiding. De contacturen zijn slechts een deel van de tijd die je aan je studie besteedt. In totaal ben je per week bijna 40 uur met je studie bezig. Naast de contacturen ga je alleen of met medestudenten aan de slag met projecten en onderzoek, maak je opdrachten en bereid je je voor op lessen en tentamens door middel van zelfstudie. In het begin van de studie sturen de docenten zowel de inhoud als de manier waarop je leert. Later wordt er steeds meer een beroep op je zelfstandigheid gedaan.

BSA-norm

Om door te mogen naar het tweede jaar moet je in het eerste jaar minimaal 50 van de 60 studiepunten halen. Haal je niet het minimale aantal studiepunten, dan krijg je een negatief bindend studieadvies (BSA). Dit betekent dat je niet verder kunt gaan met je opleiding. Samen met je studiebegeleider bespreek je dan bij welke andere opleiding je eventueel meer op je plek bent. Meer informatie over de BSA-norm vind je hier.

 

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 28 juni 2017