Hogeschool van Amsterdam

Bedrijfskunde MER

Bachelor, voltijd

Het beste uit organisaties halen is je passie. Je leert organisaties vanuit een brede visie bekijken en focust op vernieuwing van bedrijfsprocessen. Als economisch professional ben je veelzijdig inzetbaar.

Je begint met een brede oriƫntatie: je maakt kennis met de omgevingsfactoren van en belangrijke processen in een organisatie, de markt en de financiƫle situatie van een bedrijf. Naast de kennis die je opdoet, train je ook je vaardigheden tijdens het gesimuleerd opzetten van een onderneming. In de loop van de opleiding kun je je verder verdiepen door het kiezen van je minor of bijvoorbeeld een internationale stage te lopen. Je loopt een halfjaar stage bij een bedrijf en rondt je studie af met een afstudeeropdracht. Belangrijke vakken: Economie, Organisatie-omgeving, Bedrijfskunde en Marketing.

Lees meer

Bij deze opleiding heb je minimaal 14 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een studiejaar bevat 42 lesweken. Een contactuur is een onderwijsuur (van 50 minuten) waarbij een docent aanwezig is.

Lees meer

Na je studie zou je aan de slag kunnen bij een bedrijf of non-profitorganisatie en je bijvoorbeeld bezighouden met het begeleiden van verbeterprocessen binnen organisaties of het opzetten van nieuwe initiatieven. Maar je kunt je ook richten op kwaliteitsmanagement of integraal management. En misschien kun je je op den duur wel als specialist of adviseur laten inhuren op projectbasis.

Lees meer

Diploma mbo niveau 4, havo of vwo.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck (www.hva.nl/skc). Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie