Hogeschool van Amsterdam

Bedrijfseconomie 3-jarig traject

Start studiejaar

Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt voor de start van je studiejaar.

Op deze pagina:

Met je HvA-ID en je wachtwoord heb je toegang tot de ICT-voorzieningen van de HvA. Je HvA-ID staat vermeld in de welkomstbrief die je per mail krijgt toegestuurd nadat je je hebt ingeschreven. Je kunt je HvA-ID activeren via id.student.hva.nl. Klik op de link 'Account activeren' en volg de gevraagde stappen. Heb je dit gedaan? Log dan in op jouw HvA-mailbox. Het is belangrijk dat je deze mailbox regelmatig checkt, omdat je anders belangrijke informatie mist. Inloggen doe je via email.hva.nl met je HvA-ID@hva.nl (let op de toevoeging @hva.nl) en wachtwoord.

Heb jij de betaling van je collegegeld al geregeld en alle verdere stappen gezet om je inschrijving af te ronden? Pas als je alle stappen voltooid hebt kun je in september starten met je opleiding. Zodra je een Bewijs van Inschrijving hebt ontvangen via een e-mail op je HvA- e-mailadres weet je dat je inschrijving is afgerond.

Iedere student krijgt een collegekaart. Hiermee kun je o.a. printen, boeken lenen, betalen bij automaten, legitimeren bij toetsen etc. Om je collegekaart aan te vragen upload je eenvoudig je pasfoto via www.mijnhvapas.nl. Hiervoor heb je een HvA-ID en wachtwoord nodig, die je per e-mail hebt ontvangen. Je ontvangt je collegekaart eind augustus.

Als je je collegekaart op je huisadres hebt ontvangen moet je deze eenmalig activeren bij een van de Servicebalies in de gebouwen van de HvA. Neem voor het activeren je collegekaart en een geldig legitimatiebewijs mee. Als je collegekaart is geactiveerd kun je er o.a. mee printen, boeken lenen, betalen bij automaten, legitimeren bij toetsen etc.

N.B. Ben je een internationale student? Dan krijg je de collegekaart niet op je huisadres, maar dan ligt deze klaar bij de Servicebalie. 

Het introductieprogramma is van maandag 28 augustus t/m 1 september. Op maandag 28 en dinsdag 29 vindt de opleidingsintroductie van Bedrijfseconomie plaats. Het is voor jezelf en voor een goede start van je studie van belang dat je aan beide dagen van het kennismakings-programma deelneemt. Zo leer je je klasgenoten kennen en kom je goed beslagen ten ijs als je aan je studie begint. Tijdens de opleidingsintroductie houden we je presentie bij.

We informeren je in de week van 21 augustus wat het programma inhoudt en wat je mee moet nemen. Ook is in dezelfde week de klassenindeling bekend. Check je HvA-e-mailadres in ieder geval die week goed.

Kosten en deelname

De kosten voor de externe dag van het kennismakingsprogramma bedragen € 18,-. In je mailbox ontvang je een bericht met daarin het verzoek dit bedrag vóór 10 augustus naar de HvA over te maken. Dit kun je via iDEAL doen. (De mail met afzender Redbox kan in je box ongewenste email terechtkomen, dus check deze op tijd.)

Maandag 28 augustus

Op maandag 28 augustus is er een dag op een externe locatie in de buurt van Amsterdam. Je maakt dan in een ontspannen sfeer kennis met je coach en de studenten uit je groep.

Dinsdag 29 augustus

Dinsdag 29 augustus ben je op school (HvA-locatie Fraijlemaborg). Tijdens deze dag word je wegwijs gemaakt in het gebouw en de opleiding (o.a. gebruik van intranet, ict, bibliotheek, rooster). Je maakt kennis met je coach, de jaarcoördinatoren en de opleidingsmanager.

Op woensdag 30 augustus zijn er geen activiteiten gepland.

Na je opleidingsintroductie ben je van harte welkom op Kersvers HvA: de centrale introductie van de HvA.

 

HvA-brede introductiedagen KersVers: 31 augustus en 1 september

Naast de opleidingsintroductie zijn er twee introductiedagen voor alle HvA-studenten: KersVers. Deze vinden plaats op 31 augustus en 1 september. Het is de ideale gelegenheid om je nieuwe studentenstad en studenten van andere studies te leren kennen. Voor een aantal activiteiten van Kersvers moet je je van tevoren aanmelden, dus kijk alvast op de website: www.kersvers.org en meld je aan!   

Donderdag 31 augustus: Introductiedag HvA en de stad Amsterdam

Ga lekker varen over de grachten, aapjes kijken in de dierentuin, roeien op de Amstel, chillen in het Vondelpark met verenigingen, of neem een kijkje achter de schermen bij musea en interessante bedrijven! Maak kennis met de stad Amsterdam. Voor dit ochtend-programma (van 9.00 tot 12.30 uur) kun je je nog tot en met 19 augustus aanmelden via www.kersvers.org.

Van 13.00 tot 20.00 uur vindt het (gratis) Kersvers Festival plaats op het Wibauthof, met studie-, studentenverenigingen, studentenorganisaties, de HvA en een breed muziekprogramma. Het festival is zo veelzijdig dat er voor ieder wat wils is.

Vrijdag 1 september: HvA-brede introductiedag: sportdag en slotfeest

Op vrijdag 1 september van 15.00 tot 19.00 uur is er een sportprogramma op het Science Park. Maak kennis met verschillende sporten die aangeboden worden door de studentensportverenigingen. Aansluitend kun je bbq-en, waarvoor je vanaf 16 juli kaarten kunt kopen.

De week wordt afgesloten met een spetterend slotfeest georganiseerd door KersVers in de Westerunie. Vanaf maandag 17 juli gaat de kaartverkoop van start. Blijf op de hoogte en volg KersVers op Facebook.

HvA DJ Contest online

(Huidige) HvA-studenten kunnen een uur draaien in de WesterUnie winnen tijdens het KersVers eindfeest op vrijdag 1 september. Je moet hiervoor uiterlijk vrijdag 28 juli je DJ set opsturen naar info@kersvers.org.

 

Je groepsindeling wordt op maandag 21 augustus bekend gemaakt. Je ontvangt een email op zowel je HvA-adres als op het in Studielink opgegeven adres. Vanaf het moment dat je je groepsindeling hebt, kun je je rooster opvragen via https://rooster.hva.nl. Je kunt je rooster koppelen aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon. In het HvA jaarrooster kun je zien hoe het studiejaar is ingedeeld en wanneer je vakantie hebt.

De definitieve boekenlijst van je opleiding is bekend. Boeken kun je bestellen via http://www.studystore.nl. Dan selecteer je: HvA, faculteit Business en Economie, de naam van de opleiding en het juiste jaar.  Dan krijg je een overzicht van de boeken die je moet aanschaffen.  Via Surfspot kun je gratis gebruik maken van Office-programma’s en krijg je korting op veel andere software. 

Licentie Hogeschooltaal

Om goed aan je studiejaar te beginnen, moet je een licentie van Hogeschooltaal aanschaffen. Hogeschooltaal is het onlineprogramma voor zelfstudie en toetsing van de Nederlandse taal. Deze licentie staat als verplicht onderdeel op de boekenlijst van het eerste jaar. Deze kost eenmalig € 55,- en is verkrijgbaar via www.hogeschooltaal.nl. Het is belangrijk dat je deze aanschaft vóór 25 augustus. Zodra je de licentie hebt aangeschaft, krijg je vijf jaar lang onbeperkt toegang tot de digitale omgeving van Hogeschooltaal. Van deze omgeving wordt gedurende het hele studieprogramma gebruikgemaakt. 

MijnHvA is de start van elke studiedag. Hier log je in met je HvA-ID, en vind je je rooster, alles wat je moet weten over je vakken, je cijfers en mededelingen van je docent. Is een docent een keer afwezig? Het staat op MijnHvA.  Ook vind je hier de A-Z-lijst van je opleiding waar je praktische informatie vindt over o.a. ICT, voorzieningen, reglementen en begeleiding. 
Bekijk ook de instructiefilmpjes.

Als student van de HvA kan je via het netwerk ‘hva’ of ‘eduroam’ snel en veilig internetten en heb je toegang tot alle informatiesystemen. Om verbinding te maken met dit netwerk voer je één keer een aantal stappen uit. Daarna heb je op alle HvA-locaties altijd automatisch verbinding. 

In de Studiegids vind je alle belangrijke info over het onderwijsprogramma: de opbouw van de opleiding, je vakken en verplichte literatuur. Vanaf 1 juni staat de geupdate informatie voor het studiejaar 2017/2018 hierop. De link naar de Studiegids vind je hier.

Studenten met een functiebeperking hebben in veel gevallen recht op speciale voorzieningen. Dat kan bijvoorbeeld gaan om een speciale stoel, meer tijd voor het maken van toetsen of toetsen met grote letters. Voor voorzieningen kun je terecht bij de studentendecanen.

Meer informatie over studeren met functiebeperking

Volg de HvA op Facebook, Twitter en Instagram.  

De studievereniging van de opleiding Bedrijfseconomie aan de HvA is s.v. BE Adam. Deze vereniging organiseert o.a. studiegerelateerde activiteiten, borrels en bedrijfsbezoeken. Ook krijg je korting op studieboeken. Meer informatie over deze vereniging vind je op svbeadam.nl.

Wil naast je studie je kennis verdiepen of verbreden? Via het Studium Excellentie kun je deelnemen aan interessante programma’s naast je studie. Bij aanname vergoedt de HvA je deelnamekosten.

Studenten kunnen gebruikmaken van de collectieve zorgverzekering bij Zilveren Kruis Achmea. Dit is de Vereniging Hogescholen overeengekomen met Zilveren Kruis Achmea. Op de website van Zilveren Kruis Achmea kun je meer lezen over deze zorgverzekering. Om je voor deze verzekering aan te melden moet je het collectiviteitsnummer opgeven: 207000892.

Locatie Opleiding Bedrijfseconomie 3-jarig traject

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 11 juli 2017