Hogeschool van Amsterdam

Aviation voltijd

Start studiejaar

Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt voor de start van je studiejaar.

Met je HvA-ID en je wachtwoord heb je toegang tot de ICT-voorzieningen van de HvA. Je HvA-ID staat vermeld in de welkomstbrief die je per mail krijgt toegestuurd nadat je je hebt ingeschreven. Je kunt je HvA-ID activeren via id.student.hva.nl. Klik op de link 'Account activeren' en volg de gevraagde stappen. Heb je dit gedaan? Log dan in op jouw HvA-mailbox. Het is belangrijk dat je deze mailbox regelmatig checkt, omdat je anders belangrijke informatie mist. Inloggen doe je via email.hva.nl met je HvA-ID@hva.nl (let op de toevoeging @hva.nl) en wachtwoord.

Heb jij de betaling van je collegegeld al geregeld en alle verdere stappen gezet om je inschrijving af te ronden? Pas als je alle stappen voltooid hebt kun je in september starten met je opleiding. Zodra je een Bewijs van Inschrijving hebt ontvangen via een e-mail op je HvA- e-mailadres weet je dat je inschrijving is afgerond.

Iedere student krijgt een collegekaart. Hiermee kun je o.a. printen, boeken lenen, betalen bij automaten, legitimeren bij toetsen etc. Om je collegekaart aan te vragen upload je eenvoudig je pasfoto via www.mijnhvapas.nl. Hiervoor heb je een HvA-ID en wachtwoord nodig, die je per e-mail hebt ontvangen. Je ontvangt je collegekaart eind augustus.

Als je je collegekaart op je huisadres hebt ontvangen moet je deze eenmalig activeren bij een van de Servicebalies in de gebouwen van de HvA. Neem voor het activeren je collegekaart en een geldig legitimatiebewijs mee. Als je collegekaart is geactiveerd kun je er o.a. mee printen, boeken lenen, betalen bij automaten, legitimeren bij toetsen etc.

N.B. Ben je een internationale student? Dan krijg je de collegekaart niet op je huisadres, maar dan ligt deze klaar bij de Servicebalie. 

Studievereniging SVAAA (Amsterdam Aviation Association) organiseert een driedaags event 'AIR' op 29/30 en 31 augustus

Het collegejaar start op vrijdag 1 september met een introductiedag van je opleiding (van 8.30 - 17.00 uur in het Auditorium, D1.18). Lees het welkomstbericht van de opleiding met meer informatie over hoe je je online kunt aanmelden voor de introductiedag.

Na de introductiedag volgend de eerste colleges. 

Buiten de introductie van je eigen opleiding en studievereniging om ben je ook van harte welkom op Kersvers HvA: de centrale introductie van de HvA.

  • Op donderdag 31 augustus maak je kennis met de stad en de HvA. In de ochtend beleef je Amsterdam met allerlei activiteiten verspreid door de stad. Van 13 uur tot 20 uur is het Kersvers festival op de Amstelcampus van de HvA met informatieve, muzikale en culinaire activiteiten. Neem daar een voorproefje op je studententijd!
  • Op vrijdag 1 september gaat Kersvers HvA verder met in de middag allerlei sportieve, culturele en creatieve activiteiten. De week wordt afgesloten vanaf 22.00 uur met een groot HvA- feest. 

Kijk voor meer informatie  op kersvers.org en volg meteen de facebookpagina voor alle updates over het programma!​

Bij hoge uitzondering kun je je afmelden bij het Digitaal Servicepunt.

Je groepsindeling wordt tijdens de introductiedag bekend gemaakt. Met je groepsindeling kun je je rooster opvragen via https://rooster.hva.nl. Je kunt je rooster koppelen aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon. In het HvA jaarrooster kun je zien hoe het studiejaar is ingedeeld en wanneer je vakantie hebt.

  • Boeken: boeken kun je bestellen via studystore.nl. 
  • Laptop en software: elke Aviation-student moet een eigen laptop aanschaffen voor gebruik in (en buiten) de lessen. Een laptop hoort tot je basisuitrusting. Via Surfspot kun je gratis gebruikmaken van Office-programma’s en krijg je korting op veel andere software. Bekijk de geldende laptop- en software-eisen.
    Daarnaast dien je een professioneel softwarepakket voor de luchtvaart aan te schaffen. Bestel dit pakket vanaf 4 september met het bestelformulier op mijnhva.nl.
  • Additionele kosten: naast het collegegeld moet je rekening houden met additionele kosten (studiekosten voor boeken, readers en vakbenodigdheden). 

 

MijnHvA is de start van elke studiedag. Hier log je in met je HvA-ID, en vind je je rooster, alles wat je moet weten over je vakken, je cijfers en mededelingen van je docent. Is een docent een keer afwezig? Het staat op MijnHvA.  Ook vind je hier de A-Z-lijst van je opleiding waar je praktische informatie vindt over o.a. ICT, voorzieningen, reglementen en begeleiding. 
Bekijk ook de instructiefilmpjes.

Als student van de HvA kan je via het netwerk ‘hva’ of ‘eduroam’ snel en veilig internetten en heb je toegang tot alle informatiesystemen. Om verbinding te maken met dit netwerk voer je één keer een aantal stappen uit. Daarna heb je op alle HvA-locaties altijd automatisch verbinding. 

In de Studiegids van je opleiding vind je alle belangrijke info over het onderwijsprogramma: de opbouw van de opleiding, je vakken en keuzemogelijkheden. 

Ongeveer negentig procent van de Aviationstudenten wordt lid van de studievereniging SVAAA. De vereniging organiseert diverse activiteiten, zoals (internationale) bezoeken aan bedrijven en vliegshows (Airshow Berlijn), informatieavonden, netwerkborrels en een jaarlijks introductiekamp voor eerstejaars studenten. Het lidmaatschap is aan te raden omdat je veel nieuwe mensen en bedrijven leert kennen uit de luchtvaartwereld.

Studenten met een functiebeperking hebben in veel gevallen recht op speciale voorzieningen. Dat kan bijvoorbeeld gaan om een speciale stoel, meer tijd voor het maken van toetsen of toetsen met grote letters. Voor voorzieningen kun je terecht bij de studentendecanen.

Meer informatie over studeren met functiebeperking

Je opleiding bevindt zich in de Leeuwenburg (LWB), Weesperzijde 190, 1097 DZ Amsterdam.

Contact en locatie

Volg HvA Techniek via:

Volg studievereniging SVAAA via:

Volg de HvA via:

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 31 juli 2017