Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en selectieprocedure

AMFI

AMFI heeft een beperkt aantal opleidingsplaatsen (numerus fixus), omdat er meer aankomende studenten zijn dan plaatsen. Daarom vindt er een selectie plaats.

Ook voor het studiejaar 2018-2019 heeft de opleiding een numerus fixus met selectie. Je kunt je inschrijven vanaf 1 oktober 2017 tot en met 15 januari 2018. 

AMFI Criteria

 • Kandidaat heeft zich goed voorbereid
 • Kandidaat heeft een realistisch beeld van de opleiding en de beroepsmogelijkheden
 • Kandidaat heeft een goed gevoel voor en kennis van mode en de mode wereld
 • Kandidaat laat een brede culturele en maatschappelijke interesse zien
 • Kandidaat toont een goed visueel inzicht in de uitvoering van de opdrachten
 • Kandidaat is overtuigend in de mondelinge/schriftelijke presentatie

Additionele criteria Fashion & Branding

 • Kandidaat laat creatief talent en denkvermogen in portfolio zien
 • Kandidaat laat originaliteit en creativiteit zien in de uitvoering van de opdrachten

Additionele criteria Fashion & Design

 • Kandidaat laat creatief talent en denkvermogen in portfolio zien
 • Het ontwerpproces bij de gemaakte opdracht en het mode niveau is goed/origineel

Additionele criteria Fashion & Management

 • Kandidaat geeft blijk van een commerciële instelling
 • Kandidaat geeft blijk van verdieping in het maken van keuzes

Hoe groot je kans op plaatsing is, hangt uiteindelijk af van het beschikbaar aantal plaatsen en het aantal studenten dat heeft deelgenomen aan de selectie.

De selectiedagen voor studiejaar 2018-2019 zijn:

 • 20 januari 2018
 • 27 januari 2018
 • 10 februari 2018
 • 3 maart 2018

Houd alvast rekening in je agenda met deze data. Na je verzoek tot inschrijving in Studielink ontvang je meer informatie. Van de opleiding ontvang je een uitnodiging voor deelname aan één van deze selectiedagen.

Skype: kandidaten die buiten de EU/EER wonen, komen in aanmerking voor een interview via Skype. Na je registratie en het inleveren van de vereiste opdrachten, ontvang je een uitnodiging voor een interview. De gesprekken zullen plaatsvinden in februari en maart 2018.

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig. Bekijk ook welke e-mails je nog meer ontvangt van de HvA na je inschrijfverzoek. 

De selectie bestaat in ieder geval uit:

 • Een huiswerkopdracht en een motivatie over je geschiktheid voor de Fashion Industry. Een link naar deze opdracht staat in de e-mailbevestiging die je ontvangt van de centrale studentenadministratie (CSA) na aanmelding in Studielink. Deze opdracht lever je uiterlijk binnen vier weken, na ontvangst van de e-mailbevestiging, in. Hierna krijg je van AMFI een uitnodiging om deel te nemen aan één van de selectiedagen.
 • Een praktijkopdracht die gericht is op geschiktheid voor de afstudeerrichting van je keuze. Deze opdracht zal ongeveer 2 uur in beslag nemen.
 • Een gesprek van ongeveer 20 minuten met een docent over je geschiktheid voor de Fashion Industry.
 • Ten minste één meerkeuzetoets met betrekking tot je brede culturele, economische en maatschappelijke referentiekader. De toets zal ongeveer 30 minuten in beslag nemen.

Daarnaast maak je kennis met je aanstaande medestudenten en docenten.

Uiterlijk vier weken na de selectiedag ontvang je van de HvA de resultaten van de selectie.

Jouw rangnummer krijg je op 15 april van Studielink. Het rangnummer is gebaseerd op jouw resultaten vergeleken met die van alle andere deelnemers aan de selectie. De aankomend student met de beste resultaten komt bovenaan de ranglijst (rangnummer 1) en zo wordt de ranglijst opgebouwd tot en met de student met de minste resultaten.

Let op: e-mails kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig. Bekijk ook welke e-mails je nog meer ontvangt van de HvA na je inschrijfverzoek.

E-mail: Activeren HvA-ID en huiswerk

Bevestiging van je inschrijfverzoek: binnen 1 dag na je inschrijfverzoek in Studielink. Tevens handleiding activeren van je HvA-ID en start maken met het huiswerk voor de selectieprocedure.

E-mail: Bevestiging deelname selectiedag

Bevestiging aanmelding selectiedag. Deze e-mail ontvang je binnen een week nadat je je huiswerk hebt geüpload en AMFI je heeft ingedeeld om deel te nemen aan een selectiedag. 

Skype: kandidaten die buiten de EU/EER wonen, komen in aanmerking voor een interview via Skype. Na je registratie en het inleveren van de vereiste opdrachten, ontvang je een uitnodiging voor een interview. De gesprekken zullen plaatsvinden in februari en maart 2018.

E-mail: Uitnodiging en programma selectie

Uitnodiging en programma selectie. Uiterlijk 1 week voor de selectiedag.   

E-mail: Uitslag selectie

Heb je deelgenomen aan de selectie van Amsterdam Fashion Institute? Dan ontvang je uiterlijk vier weken na de selectiedag de resultaten van de selectie per e-mail.

E-mail: Plaatsing Studielink

Op 15 april ontvang je je rangnummer en krijg je eventueel een plaats aangeboden via Studielink. Als je geplaatst bent moet je je plaats binnen twee weken accepteren. 

Ben je op 15 april niet geplaatst?
Dan kun je tussen 15 april en 15 augustus alsnog een plaats aangeboden krijgen. Houd je e-mail (en spambox) goed in de gaten, want je moet binnen twee weken je plaats accepteren.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 12 januari 2018