Hogeschool van Amsterdam

Jaar 2: ontdek de mode-industrie

In het tweede jaar ontdek je wat er van je wordt verwacht door de mode-industrie en wat je kunt bijdragen aan de mode-industrie. De manier waarop dat gebeurt, verschilt per afstudeerrichting. 

Fashion & Design 

Bij Fashion & Design ontwerp je een kleine streetwear collectie waarin duurzaamheid een centrale rol speelt. Je organiseert ook een modeshow. Later in het jaar ligt het accent op textiel, illustratie en innovatie. Je ontwikkelt een persoonlijk handschrift voor de diverse markten en je ontwerpt een collectieboek.

Fashion & Management

In het tweede jaar onderzoek je bij Fashion & Management de wereld van jeans. Met je focus op het product ontwikkel je een nieuwe jeans en maak je een ondernemingsplan voor een bijpassende winkelomgeving. In het tweede semester focus je op een strategisch perspectief en analyseer je mondiale trends die je voor bedrijven leert te vertalen naar de toekomst. Daarnaast kom je te weten hoe je de inkoop, productie, logistiek, marketing en verkoop van kleding organiseert. Vanwege het internationale karakter hiervan, volg je de lessen in het Engels.

Fashion & Branding

Je krijgt bij Fashion & Branding de opdracht om een commerciële fashionomgeving te creëren waar de consument het merk ervaart. In het tweede semester creëer  je een merk en ontwikkel je een strategisch marketingcommunicatieplan en een campagne waarmee je op verschillende manieren de merkidentiteit communiceert.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 6 augustus 2017