Hogeschool van Amsterdam

Jaar 1: propedeuse

In het eerste jaar van de opleiding maak je kennis met alle facetten van de modewereld. Het eerste halfjaar is voor elke afstudeerrichting hetzelfde. Je leert een eigen visie op de modewereld te ontwikkelen en volgt workshops waarin je drie beroepsproducten maakt: een stijl research, een inspiratieboek en een prototype. In toolshops leer je de technieken. Je volgt ook hoorcolleges, lezingen en krijgt films te zien die je een goed beeld geven van de historische, culturele en economische achtergronden van mode. In de tweede helft van het propedeusejaar ligt de focus op je eigen afstudeerrichting.

Fashion & Design

Bij Fashion & Design ontwerp je een kledingstuk vanuit een historisch perspectief en maak je ontwerpen waarbij verschillende materialen en hun technische behandeling belangrijke uitgangspunten zijn. Daarnaast stel je een conceptboek en een ontwerpboek samen.

Fashion & Management

Bij Fashion & Management doe je een kledinganalyse, formuleer je conceptuele uitgangspunten en maak je een kledingstuk met bijbehorende werktekening en productiehandleiding.

Fashion & Branding

Volg je Fashion & Branding, dan maak je kennis met bijvoorbeeld de analyse van een basiskledingstuk, het spotten van trends en het presenteren van een nieuw Fashion concept aan de hand van een 3D presentatie.

Op de HvA moet je in het eerste jaar minimaal 50 van de 60 studiepunten halen om door te mogen naar het tweede jaar. Lees hierover meer onder studiebelasting

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 6 augustus 2017